2005/06

OB. III

 1.forduló, 2005. 09. 26.

Fekete Ló Floorball Egyesület Ajka "A" - Fekete Ló Floorball Egyesület Ajka "B"
16 -3 ( 6-1,4-1,6-1)

A: Liska Bálint 8+5, Földi András 7+4, Juhász Ervin 1+0 , Paksa Milán 0+2, Pelikán Milán 0+1
B: Orosz Adrián 1+0, Kovács Gábor 1+0, Németh Dániel 1+0, Korbély István 0+1, Iván Róbert 0+1

A lelkes fiatalok nem tudták megakadályozni a "nagycsapat" fölényes győzelmét.

 2.forduló, 2005. 10. 09.
 
Fekete Ló Ajka A - Szombathely 7:8 (0:1, 6:1, 1:6)
Ajkai pontszerzők:
Móricz Vilmos 2+1, Liska Bálint 3+0, Mania Norbert 2+0, Földi András 0+1, Juhász Ervin 0+1, Földi Gábor 0+1
 
A csoport rangadóján az A csapat méltó ellenfele volt a tavalyi ob 2 bronzérmesének, sőt a második harmadban úgy tűnt biztos lesz az ajkai győzelem. Az utolsó játékrészben viszont fantasztikus játékot produkáltak a szombathelyiek, és kihasználva a hazaiak hibáit, nagyszerű gólokat lőve megfordították a mérkőzést.
 Fekete Ló Ajka B - Pécs 6:7 (3:2, 2:2, 1:3)

Ajkai pontszerzők: Iván Róbert 1+0, Kovács Gábor 2+0, Korbély István 2+0, Kóger Zoltán 1+1, Fróman Balázs 0+1, Kanczler Ádám 0+1

A B csapat meglepően izgalmas mérkőzést játszott az egyetemistákból álló, korosztályos válogatott játékosokkal is rendelkező pécsiekkel, nem sokon múlott a pontszerzés. Reméljük tavasszal sikerül!

 3.forduló, 2005. 10. 09.

Pécs - Fekete Ló Ajka A 5:14 (0:2, 1:3, 4:9)

Ajkai pontszerzők: Móricz Vilmos 1+1 , Liska Bálint 7+4, Mania Norbert 2+1, Földi András 4+2, Antal György 0+2

Egy percig sem volt kérdéses a győzelemért járó két pont sorsa. A Fekete Ló A csapata magabiztosan hozta a papírformát.

 
Szombathely - Fekete Ló Ajka B 21:1 (3:1, 8:0, 10:0)

Ajkai pontszerzők: Cseh Róbert 1+0, Németh Dániel 0+1

Az ob 2-ben edződött szombathelyiekkel nem tudta felvenni a versenyt az alapembereit nélkülöző B csapat. Dicséretes viszont néhány fiatal játékos helytállása, akik nem törődve a nagy tudáskülönbséggel és a szombathelyiek sportszerűtlen megnyilvánulásaival, az utolsó percekig hajtottak és küzdöttek.

 5-6. forduló, 2006. 01. 07.

 

Szombathely - Fekete Ló  A 10:7 ( 3:3, 3:2,4:2)


Ajkai pontszerzők: Mania Norbert 3+0,Juhász Ervin 1+0,

Földi András 1+0, Liska Bálint 1+1, Pelikán Milán 0+1,

Paksa Milán 1+1, Móricz Vilmos 0+1
 

Ismét bebizonyosodott, hogy a szombathelyiek ellen nem elég

két cserével felállni. Az első két harmadban kiegyenlített játék folyt,

de a végjátékra elfáradtunk...


Fekete Ló A - Fekete Ló B 13:1 (6:1, 3:0, 4:0)


Fekete Ló A: Liska Bálint 3+2, Földi András 5+1, Mania Norbert 4+3,

Pelikán Milán 1+1, Földi Gábor 0+1
Fekete Ló B: Korbély István 1+0, Orosz Adrián 0+1
 

A kiscsapat még a tartalékosan játszó nagyok dolgát sem tudták megnehezíteni. Lelkesedésük és küzdeni tudásuk viszont példaértékű

lehet más csapatok számára.


Szombathely- Fekete Ló B 17:0 ( 7:0, 7:0, 3:0)

 

A szombathelyiek úgy játszottak az ajkai fiatalokkal mint macska

az egérrel, az eredmény a valós tudáskülönbséget tükrözi.

A szombathelyi tornán a MAFC és a Pécs csapata nem jelent meg,

így az elmaradt mérkőzések eredményeit az ajkai csapatok és a Szombathely javára írták 5:0-ás gólkülönbséggel.

 

Ennek eredményeként az OB 3. nyugati csoportjában az első helyen

a Szent-Györgyi DSE Szombathely végzett, második a Fekete Ló A csapata, harmadik pedig a Fekete Ló B csapata lett.

 

Így az OB III. rájátszásába a Szombathely és a Fekete Ló A

csapata jutott.

  2006.március 16-án egy baráti focimeccsre gyűlt össze Fekete Ló Baráti Társasága és Nagyi Baráti Társasága. Mivel Nagyi Baráti Társaságában nincs pedagógus aki megszervezze a dolgokat, ezért mindössze 3 fővel tudtak kiállni. Ezt látván az ellenfél ,ahol rengeteg pedagógus játszik három legjobb emberét átadta az ellenfélnek.
Ezen rövid közjátékot követően így állt fel a két csapat a szépszámú nézőközönség előtt (Gabi -Bálit felesége, Nagyi -mint csk., Bolla Laca - mint Macska társa,Molnár Gábor - Fekete Ló törzsszurkoló, és Zsolti barátnője)
NBT : Macska - Paksa Milán ,Mania Norbi, Marton Krisztián ,Zsolti(Macska szomszédja)-Tuji
FLBT : Antal Gyuri - Charlie, Hóbor Bálint, Beni, Vili- Bálint

Az első félidőben végig magabiztosan játszott a FLBT és szebbnél-szebb akciókat vezettek. Ha a Móricz - Liska duó megelégedett volna azzal, hogy az összes védőt elfekteti és úgy szerez gólt, akkor már az I. játékrészben eldőlt volna az összecsapás. Mivel azonban a gólvonalat nem minden esetben sikerült kicselezni ,5-2-es vezetéssel tértek pihenőre a csapatok. Itt jegyezném meg ,hogy az ellenfél legjobbja - Tuji - egy rövid életmentő beavatkozásra elhagyta a játékteret a szünet idején.
A második félidőben is folytatódott az örömjáték a FLBT részéről és 8-4-es vezetésnél eldőlni látszott a mérkőzés. Ekkor azonban Tuji hóna alá vette újdonsült csapatát és 9-8-ra elhúztak. A egyenlítés még sikerült ,de a végén Marton Krisztián beállította, az igazságosnak nem mondható végeredményt. Bár a foci örök törvénye itt is igazolódni látszott, az a jobb csapat, amelyik több gólt lő.
MAGYAR KUPA
Legjobb négy közé jutásért

Fekete Ló F.E.Ajka - SZPK
2006.március 23.(csütörtök)
1930

Fekete Ló F.E.Ajka - Szőnyi Palánkdöngetők Köre
        4 -13 ( 1-6,1-2,2-5)


Vezette: ifj.Galambos Tamás , Kovács Barna


Fekete Ló: Antal György - Juhász Ervin, Paksa Milán, Móricz Vilmos 0+1, Mania Norbert 0+2 ,Liska Bálint 3+0     csere: Földi András 1+0, Kóger Zoltán, Földi Gábor ,Pelikán Milán, Andrónyi László, Radó László (kapus)
játékos-edző: Andrónyi László

SZPK: Horváth Péter, Benkei László 2+0, Mészáros Szabolcs 1+0, Füzi Gábor 0+3, Láslzló Péter 1+1, Meleg Ádám 1+0, Váradi Tamás, Móricz Levente 3+2, Haris Tibor 0+2, Bognár Gergely 1+0, Tóth Béla 1+0 ,Szabó Zsolt 3+0, Jaczkó Róbert 0+1

Kiállítás: Bognár Gergely 2'

A szerdai Arcadom elleni rangadót követően a Fekete Ló abban bízhatott ,hogy a komáromi gárda tartalékosan jön el a régi bányászvárosba. Az SZPK csapata azonban tudta, hogy nem veheti félvállról a mérkőzést, és csak 1-2 játékos marad otthon.
A húzást követően magához vette a kezdeményezést az SZPK ,de a kontrákból az ajkaiak is veszélyeztették Horváth Péter kapuját. Sajnos ,nem kellett sokat várni az első találatra,ami már a 3. percben megszületett Szabó Zsolt révén egy távoli bombából.A következő 10 percben folyamatos nyomás alatt állt az ajkai kapu ,és a pontos lövések mind gólt eredményeztek (0-5.) .Ekkor kapust cserélt a "lovak" csapata,mert Antal Gyurit hátráltatta a szokott jó teljesítmény elérésében sérülése.Helyére  Radó László állt be.
A maradék 4 percben még egy találatot jegyeztek a komáromiak ,de két és fél perccel a vége előtt az ajkaiak is megtörték a gólcsendet. Egy kivágott labdára Liska Bálint rajtolt a védőjével együtt és őrzőjét lefutva lőtt a kapuba (1-6).
A második játékrészben sokat változott a játék képe. Egyenrangúbb ellenfél lett az Ajka.A 7.percben ismét gólt lőttek a hazaiak. Egy formás támadást követően Mania Norbert átadását Földi András értékesítette.Sőt, három perccel később Liska Bálint a jobb szélen megint lefutotta védőjét ,és amikor a kapu elé kanyarodott a védő számára  már csak a szabálytalanság maradt. A jogosan megítélt büntetőhöz Földi András állt oda ,és bár a kapus mellett elhúzta a labdát ,Horváth Péter hatlmas bravúrral visszanyúlt érte. A játékrész vége fele két újabb találatot jegyeztek a Duna- partiak. (2-8).
A harmadik 20 percben sem Füzi Gábor, sem László Péter nem lépett már pályára (Készülve a szombati Krokodilok elleni rangadóra) ,de ez nem nagyon látszott a komáromiak játékán.Két gyors szőnyi gólt követően ,először Mania Norbert átadásából lőtt hatalmas gólt Liska Bálint, majd Móricz Vili tértölelő passzát emelte át okosan a kapus fejet felett. ( 4-10).Az utolsó kilenc percben csak az OBI-es csapat tudott gólt lőni és 45 másodperccel a vége előtt Haris Tibor állította be a 4-13-as végeredményt.

Az SZPK csapata könnyedén jutott a legjobb négy közé ,de a kilátogató szépszámú nézőközönség is élvezte a játékot,mert az ajkaiak is többször veszélyeztették a komáromi kaput és hajtós játékkal próbálták megnehezíteni a komáromiak dolgát.
Külön kiemelném a PÁRTATLAN játékvezetést és a sportszerű játékot!!!


Vasárnap a hasonló osztálybeli csapatok ellen kell majd bizonyítani.
Sok sikert az SZPK csapatának a Magyar Kupában és a bajnokságban.
 
 
OB III.

Rájátszás B.csoport

2006.03.26. Ajka

                                           1.mérkőzés                                                               MÖSE Triton - Arcadom SE "B"

                 4-4 (4-1,0-2-0-1)

Triton: Dani Zsolt 2+1, Klinghammer Zoltán 1+0, Hőgyi Márton 1+0

Arcadom: Dávid Máté 2+1, Barta Dániel 1+1, Faragó Márton 1+0, Gorove Kristóf 0+1, Takács Gábor 0+1

Közel 9 percnyi játék után meglepetésre az Arcadom szerezte meg a vezetést. Ezek után magasabb fokozatba kapcsolt a Triton és 6 perc leforgása alatt 4 gól ütöttek, így 4-1-es Möbiusz vezetéssel mentek pihenőre a csapatok. Érdekes módon a vezetés a Triton csapatát zavarta meg, és a következő 40 percben nem tudtak a kapuba találni, míg az Arcadom együttese szép lassan felzárkózott, majd a 43. percben ki is egyenlített. A játék képe alapján igazságos döntetlen született egy sportszerű mérkőzésen.

2.mérkőzés
Arcadom SE "B" - Fekete Ló F.E. Ajka
        4-5 (2-2,1-1,1-2)

Arcadom:Barta Dániel 1+0, Takács Gábor 1+2, Jani Áron 1+0, Faragó Márton 1+0, Kun Csaba 0+1
Fekete Ló: Liska Bálint 1+2, Földi András 1+0, Fróman Balázs 1+0, Mania Norbert 2+0, Móricz Vilmos 0+3,
Kiállítás: Kun Csaba 2', Faragó Márton 2' ill. Móricz Vilmos 6'

A Fekete Ló csapata következő összeállításban kezdett:
Antal György - Juhász Ervin,Mania Norbert, Földi Gábor - Móricz Vilmos, Liska Bálint
A Lovak gyorsan kihasználták, hogy az Arcadomos fiúk az előző mérkőzés miatt még kissé álmosabban mozogtak és egy formás akció végén Móricz Vili átadását Liska Bálint lőtte a hosszú felsőbe. 2 perccel később Liska Bálint viharzott el a bal oldalon ,és mivel mindkét védő kilépett rá, okosan középre passzolt Földi Andrisnak aki élt is a lehetőséggel (0-2). Ezek után érthetetlen módon megtorpantak az ajkaiak, és a pesti csapat 30 másodperc alatt kiegyenlített.A harmadban - egy kakaskodás miatti páros kiállításon kívül- más fontos esemény nem történt.
A középső 20 percben magához vette a vezetést az Arcadom ,és bár emberelőnyben is játszott az Ajka, egyenlíteni csak a 15.percben sikerült Mania Norbert távoli bombája révén.
A harmadik harmadban 36 másodperc elteltével megint Arcadom vezetést mutatott az eredményjelző.Ekkor Jani Áron a félpályáról vette be a Fekete Ló kapuját.
Szerencsére a gól észhez térítette az a Lovak csapatát, és a hatalmas nyomás hatására a 10.percben egyenlített, majd Mania Norbert révén a vezetést (mint később kiderült) is megszerezte az ajkai gárda.

3.mérkőzés

MÖSE Triton - Fekete Ló Floorball Egyesület Ajka
    9-9 (5-1,1-4,3-4)

Triton:Klinghammer Zoltán 3+3, Ulicza Tamás 3+0, Dani Zsolt 2+1, Hőgyi Márton 1+1, Járai Balázs 0+1
Fekete Ló:Liska Bálint 3+2,Móricz Vilmos 3+4, Mania Norbert 3+0, Juhász Ervin 0+2
Kiállítás:Paksa Milán 2'

Az ajkai csapat azzal a tudattal lépett a pályára, hogy egy döntetlennel bejuthatnak a döntőbe.Sajnos, az első 5 perc után kiderült, hogy a Fekete Ló csapatából sokat kivett az előző mérkőzés. Rögtön az elején egy rossz irányváltást követően kifordult Földi András bokája, és bátyja ölében hagyta el a játékteret (még jó, hogy Gabcsi korábban járt gyúrni:).Sajnos, Andris nem tudott a meccs további részében pályára lépni.
A 7.percben Paksa Milán kapott kiállítást (jogosan).A 9. és a 16. perc között zsinórban négy gólt kaptak  az ajkaiak.Ekkor időt kért a gárda ,de ez sem segített, mert a 18.percben már 5-0-ra vezetett a keleti csoport 2.helyezetje.17:46-nál Liska Bálint szépített szabadütésből.
Nagy lelkesedéssel és elszántsággal lépett pályára  a Fekete Ló és ennek csodás feltámadás lett a vége. A Liska-Móricz duó lejátszva Triton védőket a pályáról 2:30 mp alatt három gólt ütött. 7:05-nél Juhász Ervin átadását Mania Norbert bormbázta a kapuba, ezzel egalizálva az eredményt. Ekkor azonban megtört a lendület és 16:24-nél a Triton egy távoli, szerencsétlenül megpattanó lövésből ismét vezetéshez jutott.
Az utolsó 20 percet megint az ajkai csapat kezdte jobban. Előbb Móricz Vilmos lőtt nagy gólt, Juhász Ervin passzából (6-6), majd Mania Norbert pókhálózta ki a rövid felsőt (Móricz Vilmos) /6-7/. 8:03.nál a torna legszebb találatát láthatták a kilátogató szurkolók. Móricz Vilmos 20 méteres légipasszát lőtte kapásból a Triton kapuba Liska Bálint. A harmad felénél kapust cserélt az Ajka (Antal György helyett Radó László) ,de sajnos, ez nem bizonyult jó döntésnek, mert a Triton Klinghammer Zoltán vezetésével 2:17 alatt megfordította az eredményt. Az ismételt kapuscserét követően mindent egy lapra feltéve támadott az Ajka, és 13:56-nál Mania Norbert távoli lövésével sikerült is az egyenlítés. A hátralevő időben a hazai csapat tartotta a labdát, és a végére elfáradó pesti csapatnak nem volt energiája kiharcolni a győzelemet.

A kilátogató szurkolók végig izgalmas, színvonalas és rendkívül sportszerű mérkőzést láthattak (egy apróbb összezörrenés volt a Triton -Fekete Ló mérkőzésen), és a hazai csapat megérdemelten jutott az OBIII döntőjébe.Az ellenfél a Szombathely,Szolnok,Bölcske csapatainak összecsapásából kerül ki.
A két játékvezető- Kovács Barna és László Péter- végig jól, és következetesen fújtak.Véleményem szerint mindhárom együttes elégedett lehetett a teljesítményükel.
EDZŐMÉRKŐZÉS

2006.április 6-án edzőmeccset játszott egymással a Fekete Ló A és B csapata.A mérkőzés jól szolgálta felkészülést mindkét csapat számára. A "B" csapat ismét kipróbálhatta magát a "nagyok" ellen, míg az "A" csapat tudott egy kicsit gyakorolni az OBIII döntőjére.A sok sérülés és betegség miatt kissé kusza felállásban lépett pályára a két csapat.

Fekete Ló "B": Gyurákovics István -Cseh Róbert, Tölgyesi Attila, Balogh Bence, Korbely István, Farkas Ákos     csere: Iván Róbert, Fejes Kornél, Pfeifer László, Muzsi Krisztián, Orosz Adrián

Fekete Ló "A": Móricz Vilmos-Földi Gábor, Juhász Ervin, Paksa Milán,Mania Norbert, Liska Bálint     csere: Marton Krisztián

Fekete Ló A- Fekete Ló B

9-1 (2-0,2-0,5-1)

Fekete Ló "A": Liska Bálint 4+2,Marton Krisztián 4+1,Juhász Ervin 0+2,Paksa Milán 0+1,Mania Norbert 1+0

Fekete Ló "B": Cseh Róbert 1+0

 mérkőzésen mindkét csapat kapusa jól védett. Gyurákovics István először állt (térdelt) tétmeccsen a kapuban, míg Móricz Vili ismét bebizonyította, hogy minden poszton bevethető. A csapat újonca Marton Krisztián 4+1-gyel bebizonyította, hogy jó döntés lesz leigazolása.               

RÁJÁTSZÁS
A.csoport

Szombathely-Bölcske  8-1

Szolnok-Bölcske  15-6

Szombathely-Szolnok  12-3

Így az idén során harmadik alkalommal mérkőzik meg egymással a Szombathely és a Fekete Ló F.E.Ajka. Mindez a "gyenge" Nyugatról:) .                   

 3-4.helyért    Tüskés Vérmókusok Szolnok -MÖSE Triton

5-6.helyért      Arcadom SE "B" - Bölcske

Részletek később. 

EDZŐMÉRKŐZÉS

2006.árpilis 20-án ismét edzőmérkőzést játszott egymással az "A" és a "B" csapat. Az első harmadban még tartották magukat a bródys srácok, de a végére elfáradtak.Az "A" csapat játéka is kezd lassan összállni.Köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen késői órában is kilátogattak megnézni a csapatot!


Fekete Ló F.E. Ajka "A" - Fekete Ló F.E. Ajka "B"
17- 4( 4-1,6-2, 7-1)

Fekete Ló "A".:Radó László- Juhász Ervin,Paksa Milán, Mania Norbert,Marton Krsiztián, Liska Bálint          csere: Andrónyi László, Földi Gábor, Móricz Vilmos

Fekete Ló "B".:Kanczler Ádám - Farkas Ákos,Korbely István,Kovács Gábor, Orosz Adrián, Tölgyesi Attila, Cseh Róbert, Pfeifer László,Fejes Kornél, Acsádi Dávid, Muzsi Krisztián, Balogh Bence,Németh Dániel

Pontok:Juhász Ervin 2+0, Paksa Milán 1+0, Andrónyi László 1+0, Mania Norbert 3+2, Marton Kriszitán 4+1, Móricz Vilmos 1+2, Liska Bálint 5+8 (és még én nem passzolok:)
ill. Balogh Bence 1+0,Korbely István 2+0, Kovács Gábor 1+0

Országos Bajnokság I.


Férfi döntő    2.mérkőzés:

Dunai Krokodilok - ARES HC/Top Floor
          5-4  aranygóllal
Ezzel a Dunai Krokodilok megvédték bajnoki címüket!

 III-IV.helyért     2.mérkőzés

SZPK - ARCADOM SE 10 - 3 (2-0; 6-2; 2-1)
Az SZPK csapata történetének második bronzérmét szerezte a legmagasabb osztályban.
GRATULÁLUNK!

Női döntő  2. mérkőzés    

 Szent-Györgyi- Szolnok Cannibals 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

A szombathelyi csapathazai pályán  kiegyenlített, és szűk egy hét múlva Szolnokon dől el a bajnoki cím sorsa.A mérkőzést a Móricz Vilmos - Liska Bálint bírópáros vezette.

III-IV.helyért     2.mérkőzés

Phoenix Fireball - ARES HC  8-1 (0-0,3-1,5-0)

Ezzel a győzelemmel a bajnokság bronzérmét a Phoenix Fireball csapata szerezte meg kettős győzelemmel.
2006.május 21. Budapest
OBIII-rájátszás (7-9.helyért)

Budapesten került megrendezésre az OBIII-as bajnokság rájátszása.A Phoenix Fireball (kelet), a Rudas F.T.Dunaújváros (közép) és a Fekete Ló F.E.Ajka (nyugat) csapatai játszottak egymás ellen, hogy eldöntség kivégez a 7.a 8. és a 9.helyen.

Fekete Ló Floorball Egyesület Ajka- Phoenix Fireball  
3-11 (0-5,2-4,1-2)

Az egy-két évvel idősebb fővárosi csapat kihazsnálta fizikai fölényét és könnyedénszerezte meg a győzelmet.A fiúk technikailag nem vallottak szégyent, de fizikai téren van még mit feljődniük.

Pontok: Korbély István 1+1, Kóger Zoltán 2+0, Pfeifer László 0+1

Fekete Ló Floorball Egyeület Ajka - Rudas FT. Dunaújváros  5-0

A dunaújvárosi csapat nem, rendelkezett érvényes sportorvosi igazolásokkal, így a mérkőzést a Fekete Ló F.E.Ajka "B" csapata nyerte. A barátságos mérkőzésen győzött az újváros.

Phoenix Fireball  - Rudas FT. Dunaújváros  5-0

Ezzel a zöldasztalnál szerzett győzelemmel kialakult a végeredmény:


7.Phoenix Fireball SE
8.Fekete Ló Floorball Egyesület Ajka "B"
9.Rudas Floorball Team Dunaújváros

A 2005/2006-os OBIII-as bajnokság 8.helyén végzett
Fekete Ló Floorball Egyesület Ajka csapata:

Kanczler Ádám, Hartinger Zoltán (kapusok) ; Fejes Kornél, Pfeifer László, Iván Róbert, Németh Dániel, Orosz Adrián, Cseh Róbert, Balogh Bence, Tölgyesi Attila, Muzsi Krisztián, Korbély István, Kóger Zoltán, Orosz Krisztián, Kovács Gábor,Vörös Balázs, Kovács Gergő, Fróman Balázs, Polgár Gergő

GRATULÁLUNK !!!

Pontot szerző játékosok:

Korbely István   4+2
Kovács Gábor    3+0
Fróman Balázs   1+1
Kóger Zoltán, Iván Róbert, Németh Dániel, Orosz Adrián 1+1
Cseh Róbert      1+0
Kanczler Ádám, Pfeifer László 0+1


A "B" csapat a "pályán" a szezon folyamán 6 mérkőzést játszott .Az ellenfél ki nem állása miatt azonban három győzelemet is szereztek a fiúk (MAFC,Pécs,Dunaújváros).
14-85-ös gólkülönbség
Mind a hat mérkőzésen játszottak:Németh Dániel, Iván Róbert, Korbély István
A kiállítás sorsára Kovács Gergő és Vörös Balázs jutott (2')
.

EZÜSTÉREM AZ OBIII-BAN!!!


2006.június 4-én került sor az OBIII-as bajnokság döntőjére.A Komáromban megrendezett totnán az 5-6.helyért lejátszott mérkőzésen az Arcadom "B" csapata simán győzte le a Bölcske gárdáját 10-6-ra.
A bronzéremért nem játszottak találkozót,mert a Tüskés Vérmókusok csapata elnézte az időpontot és szombaton indultak el. Ezzel a bajnokság bronzérmét a MÖSE Triton csapata szerezte meg.

UTAZÁS

A Fekete Ló Floorball Egyesület Ajka csapata a tavalyi évhez hasonlóan idén is bajnoki döntőt játszhatott (bár tavaly a keleti és a nyugati csoport bajnoka nem mérkőzött meg egymással).Az ellenfél a Szent-György DSE Szombathely csapata, kiktől eddig mind a négy alkalommal vereséget szenvedtünk.
A találkozóra, az eddigiekkel ellentétben nem kocsikkal, hanem busszal mentünk és ennek köszönhetően 20 - dobokkal, kereplőkkel felszerelt- szurkoló is velünk tartott.
Gyülekező - stílusosan - a Viking Pub előtt volt, ahol Dukán László az egyesület egyik főszponzora kedvünkért kinyitotta a Pub-ot, pedig előtte 6.30-kor került ágyba.
Néhány kávé, kicsivel több Sanbuca és jópár pohár sör elfogyasztása után indult a banda a bevetésre. Antal Gyuri a tónál, míg Juhász Ervin Kislődön csatlakozott a csapathoz. Csak Pelikán Milán hiányzott sérülés miatt. A megérkezést követően a szurkolók a büfébe, a csapat tagjai az öltözőbe vonultak. Ezt követte az egyesület történetének legkomolyabb és leghosszabb bemelegítése, hiszen közel 60 percet tudtunk melegíteni, az elmaradt mérkőzés miatt.

MÉRKŐZÉS

A Lovak a következő összeállításban léptek pályára: Radó László - Juhász Ervin, Földi Gábor, Mania Norbert, Móricz Vilmos, Liska Bálint. A cserepadon Paksa Milán, Antal György, Andrónyi László (játékosedző) és két nagy visszaétrő Németh Péter és Földi András várt bevetésre.
Rosszul kezdődött a mérkőzés, hiszen egy távoli lövést köveően már a 36.másodpercben megszerezte a vezetést a szombathelyi gárda (0-1) A gól észhez térítette a csapatott és a 8.percben Móricz Vilmos átadását Liska Bálint bombázta a bal felső sarokba (1-1).Sőt, három percel később Móricz Vilmos gyorsan elvégezte a kaputól 10 méterre megítélt szabadütést, és a passzt ismét a csk. értékesítette (2-1).Tovább rohamoztak a Lovak és a 14. percben meg is lett az eredménye.Elcserélte magát a vasi együttes és Liska Bálint egyedül maradt a szombathelyi térfél közepén.Ezt jól látta meg Móricz Vilmos és Bálint elé ívelte a labdát.A szombathelyi védő kétségbeesésében elütötte a labdát. Igen ám, de ezt 1 méter magasan tette...2 perces kiállítás + büntetőütés. Liska Bálint vezette rá a labdát. Több lövőcselt követően a kimozduló kapus mellet balra-jobbra elhúzva a labdát, fonákkal tessékelte a játékszert a kapuba. (3-1).Ezek után még jobban megerősödött a szurkolótábor hangja.Jól jelzi ezt, hogy Kovács Barna játékvezető egy alkalommal kérte is a tábort a "halkabb" buzdításra, mert nem lehetett hallani a sípszót.
A harmad végére szépített a Szombathely (2-3).
A következő 20 percet jó lenne elfelejteni, mert az öt kapott gólra nem tudott válaszolni a bakonyi együttes.(7-3).
Az utolsó játékrészre ismét összeszedték magukat az ajkaiak.A kapuba Antal György állt be, és csak két alkalommal kellett maga mögé nyúlnia. A támadások is sikeresebbé váltak és egyszer Földi András ,egyszer pedig Mania Norbert értéksítette Liska Bálint átadását.
A Szent-György DSE Szombathely csapata megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet, de a Fekete Ló Floorball Egyesület Ajka csapatának sem kell szégyenkeznie.Ezt az eredményt a csapat több mint 30 éves átalagéletkorral, lényegében 0 edzéssel érte él, és nagypályán csak a tornák folyamán játszottunk.
Gratulálok a csapatnak!!!

A bajnoki ezüstérmes csapat tagjai:
Radó László, Antal György (kapusok) - Juhász Ervin, Földi Gábor, Paksa Milán, Pelikán Milán (védők) - Mania Norbert, Móricz Vilmos, Németh Péter,Liska Bálint,Földi András,Marton Krisztián (csatár-középpályás)  játékosedző: Andrónyi László

A csapatot Komáromba elkísérő szurkolók:
Kató Zanett, Rajmon Dániel, Farkas Ákos, Nimsz Katalin, Molnár Gábor, Egyed Gábor, Auer András, Piller László, Hóbor Bálint, Pallai Krisztina, Hirling "the gigászi" Péter, Marton Sándor, Marton Zsolt, Ernyei Roland, Molnár Csilla, Korbély István, Matyi Bernadett