NYUGATI-CSOPORT

1.játéknap   2.játéknap    3.játéknap

4.játéknap  5.játéknap   6.játéknap   rájátszás
 MK-nyolcaddöntő

  MK (legjobb 16 közé jutásért)  letölthető anyagok


NÉGY FEKETE LÓ A KELET-NYUGAT-BUDAPEST GÁLÁN

A II.Kelet-Nyugat-Budapest gálára négy Fekete Ló játékos kapott meghívást Illés Lászlótól a nyugati csapat szövetségi kapitányától. A "B" csapatból a két gólvágó Cseh Róbert és Tölgyesi Attila húzhat piros - nyugati -mezt, míg az "A" csapatból Móricz Vilmos és Liska Bálint képviselheti ajkát a gálán.Sajnos, Vilmos nem tud elmenni a gálára, így az egész évben kimagasló teljesítményt nyújtó Gyurákovics István őrizheti a nyugati válogatott kapuját.
A tavalyi gála jól sikerült ajkai szempontból, hiszen a hat nyugati gólból négyet ajkaiak ütüttek (Liska Bálint 2, Földi András - Korbely István 1-1).

Plakát


Az idei Gála játékosai (férfi)


NYUGAT BUDAPEST KELET
Phoenix Ares/Top Floor Paks
Németh Zoltán Vígh László Szöts Attila
Kiss Dániel Nádor Krisztián Szepesi Imre
Champier Mihály Bajaszgalan Amara Miskolc "A"
SZPK Dunai Krokodilok Jacsó Attila
Horváth Péter (G) Bedő Zoltán Szabó Ákos
László Péter Pajor Gábor Bajai Darazsak
Bognár Gergely Diamonds Ádám Zsolt
SZPK OB Bene Gergő (G) Pénzes Róbert
Kaszab Géza Görög Tamás Kecskemét
Vizeli Csaba Csík Balázs Kiss Dávid
Rudas FT Mesehősök Molnár Péter
Kiss Péter Kelemen Gábor Szeged
Mitli Attila Monszpart Áron Papdi Attila
Kovács Balázs Neumann Bödő Gergely (G)
Bölcske Pap Zoltán Kálmán Hevesi FSE
Valter Gábor Jesch Dávid Radványi Zoltán
Gálosi János Torpedo Miskolc "B"
Veszprém Alparán Zoltán Békési Péter
Raab Gergely (G) Juranovszky Tamás Sviderszki Dávid
Török András White Sharks "A" Eger "A"
Kulitsán Gábor Jan Kacl Vígh Gyula
Kiss Zoltán Holubkó István Rab Krisztián
Szombathely White Sharks "B" Rab Konstantin (G)
Tóth Zsolt Hunyadi László Eger "B"
Sárkánysziget SE Siketek Sc Nemes Zsolt
nem képviselik magukat Pányi Norbert Debrecen "A"
Fekete Ló "A"
Triton Pazsák Csana
Gyurákovics István (G)
Klinghammer Zoltán Tóth Gábor
Liska Bálint Ares "B" Duró Norbert
Fekete Ló "B" Geri Flórián Debrecen "B"
Cseh Róbert Theresa TG Nagy Dávid
Tölgyesi Attila Gárdonyi András Szolnok
??? nem képviselik magukat
SOTE
nem képviselik magukat
Szövetségi kapitány:   Illés László Szövetségi kapitány: Ágoston Zsolt Szövetségi kapitány: Ambrus Katalin
Edző: Kovács Tamás Edző:Bokor Gábor Edző: Babály László
          

 

Gyurák Bálint Robi Attila
Gyurákovics István Liska Bálint Cseh Róbert Tölgyesi Attila



EZÜSTÉREM AZ V.KORCSOPORTOS NAGYPÁLYÁS DIÁKOLIMPIÁN

Juhász Ervin tanítványai megfejelve a VI.korcsoportos eredményüket, ezüstéremig jutottak az ajkán megrendezett országos döntőn. Az öt döntőbe jutott csapat körmérkőzéssel döntötte el a helyezéseket.EREDMÉNYEK:

Bródy - Dózsa Gy.Gimnázium,Bp                    6-4
Bródy - Bánki Donát SZKI.,Dunaújváros          2-1
Bródy - Széchenyi Gimnázium,Szolnok            3-0
Bródy - Móricz Zsigmond Gimn.,Bp.                1-3

Ezüstérem az országos döntőben
Állnak: Juhász Ervin (edző-testnevelő),Balogh Márton, Éder Szilveszter, Tölgyesi Attila, Balogh Bence, Venczel Attila, Hartai Martin, Molnár Péter, Molnár Gábor
Guggolnak:Gyökeres László, Keller Zsolt, Kanczler Ádám, Heizer László
A vastag betűvel írt játékosok a Fekete Ló F.E.Ajka tagjai.

A torna legjobb játékosa Balogh Bence lett.




OBIII-DÖNTŐ
Veszprém, 2008.05.11.
Most álltunk hozzá a legközelebb

A Fekete Ló szervezésében, Veszprémben gyűlt össze az OBIII hat legjobb csapata, hogy eldöntse a végső sorrendet.
5-6.helyért
Theresa Town Glabers -  MEISE "B" 
  8-7 (0-2,4-3,4-2)

Mindkét csapat kevés cserével vágott neki a meccsnek, de az iramra így sem lehetett panasz. Hamar kétgólos elpőnyre tett szert az egri gárda, a játék képe alapján úgy nézett ki, meg is szerzik az 5.helyet.A másik harmad utolsó 1 perce igazi gólzáport hozott ( 3 gól született),de 5-4-re még a MEISE "B" vezetett.A terézvárosiak 9 perc alatt maguk javára fordították az eredményt, és a végén még egy emberhátrányt is kivédekeztek.
  
3-4.helyért
Fekete Ló F.E.Ajka B"-  Bajai Darazsak
  9-6 ( 2-0,4-3,3-3)

Fekete Ló F.E.Ajka "B": Kanczler Ádám - Németh Dániel, Balogh Bence - Korbély István, Cseh Róbert, Tölgyesi Attila    csere: Vér Tamás, Ferenczi Balázs, Éder Szilveszter
Pontok: Tölgyesi Attila 4+2, Balogh Bence 1+3,Cseh Róbert 2+1,Vér Tamás 1+0,Korbely István 1+0, Németh Dániel 0+1
Juhász Ervin tanítványai a szezon "legtartalékosabb" csapatával vágtak neki a bronzmeccsnek.A hiányzók között volt, Kóger Zoltán, Hartinger Zoltán, Pfeifer Laci, Balogh Marci és Jákli Balázs is. Szerencsére a Markó Előd brigádja is erősen tartalékos volt, és az egy hónappal ezelőtti 2 és fél sorokhoz képest ,most csak 8 mezőnyjátékossal utaztak el a királynék városába.A cél egyértelmű volt, megszerezni a hőn áhított bronzérmet. Szerencsére Cseh Robit nem zavarta meg a pér nappal korábbi ütőcsere,és két gólos előnyhöz juttatta a lovakat  csikókat.A második 20 perc elején előbb Vér Tomi pókhálózta ki a felső sarkot, majd Tölgyesi Attila is betalált. Ekkor jött a szokott rövidzárlat, és a harmad hátralevő részében 6-3-ra felzárkőztak a Darazsak.A harmadik játékrészben Tölgyesi Attila gyors góljára Markó Előd és Ónodi Zsolt válaszolt, és 7-5-nél nagyon jól jött a jogosan megítélt büntető, melyet Balogh Bence értékesített. A harmad utolsó részében Korbély István került a büntetőpadra kezezésért, majd miután Tölgyesi Attila hátrányból is betalált - berohant ünnepelni. Ismét két perc:).A hátrányt kivédekeztük, de a végén még Ónodi Zsolt kozmetikázott az eredményen (9-6).A "kicsik" feltették a koronát az egész éves teljesítményükre, és megérdemelten szerezték meg az OBIII bronzérmét. Folytatás...? biztosan lesz.

DÖNTŐ
Paksi FK -  Fekete Ló F.E.Ajka "A"
  7-6 (1-2,5-0,1-4)

Fekete Ló F.E.Ajka "A": Gyurákovics István - Juhász Ervin,Földi Gábor, Paksa Milán - Móricz Vilmos, Liska Bálint   csere: Németh Péter, Antal György (G), Marton Krisztián, Marton Sándor   szakvezető: Radó László
Pontok: Móricz Vilmos 2+2,Liska Bálint 3+1, Paksa Milán 1+1,Marton Krisztián 0+2
Zsinórban harmadjára jutottunk be az OBIII döntőjébe, de ezúttal sem sikerült arannyal gazdagodnunk.Az előzetes esélylatolgatások alapján a Paks volt a döntő esélyese, de nem feltartott kézzel léptünk pályára. Az volt a célunk,hogy a félpályáig visszahúzódva, megpróbáljuk  a góllövőiket megfogni.Ez  közel hat percig sikerült is, ekkor viszont Németh Péter jobb belsővel okosan helyezett Gyurák kapujába (0-1).Nem estünk kétségbe, játszottuk a játékunkat.Az ellenfél többet birtokolta a labdát, de szemmel láthatólag nem tetszett neki a szoros emberfogás, és ki tudtuk használni fizikai fölényünket.A 13 percben egy előre ívelést Juhász Ervin magasba lendített lábbal a mezőnybe rúgott,és a játékvezetők - jogosan - büntetőt ítéltek. Szöts Attila vezette Gyurákra a labdát, de kissé nagyképűen a -lába között  - előtt labda elkerülte kapunkat. Két percre rá egyenlítettünk.Marton Krisztián küzdött meg egy labdáért, és középre adását Liska Bálint lőtte a hosszúba. (1-1).A 17 perc végén Móricz Vilmos szöktette hosszan Bálintot, aki kiszorított helyzetből óriási gólt akasztott lőtt a hosszú felsőbe. (2-1). A végén Marton Sándor kapott 2 percet szabálytalan távolságért, de szerencsére kivédekeztük.
A II. 20 perc rosszul kezdődött ,mert 3 és fél perc alatt 2 gólt lőtt Boa Róbert.Előbb egy eladott labdát értékesített, majd egy perccel később meesziról pókhálózta ki a felső sarkot. 5:45-nél Paksa Milán és Boa Róbert kapott 2 percer sportszerűtlen magatartásért, de nem született gól. 30 percig kellett várni arra, hogy Szöts Attila gólt szerezzen.Erre még nem volt példa az ideiszezonban,de ez minket nem boldogított.Nem tudtuk felvenni a ritmust.Lekéstünk a szerelésekkel, többször 3 az egyben vitték a kapunkra a labdát, és rengeteg lövést az amúgy remekül védő kapusaink hárítottak. Ebben a 20 percben az "atomvárosiak" 5-0-át produkáltak, és mi csak egy kapufáig jutottunk.
6-2-es állással kezdődött az utolsó harmad, és az volt a célunk, hogy szebbé tegyük az eredményt, főként a kilátogató szurkolók miatt is. 46:05-nél Liska Bálit szerzett labdát,és egy Marton- Liska összjáték végén közelről passzolt a kapuba. Sajnos, egy perccel később ismét négy gólt volt a különbség, mert hiába védett nagyot Antal Gyuri, a kipattanó labdára csak Boa Attila érkezett (4-7). Pár perccel később Boa Róbert kapott 2 percet,és nem sokkal a büntetést lejárta előtt Móricz Vilmos lőtt gólt Paksa Milán passzából. 20 másodperccel később Milán messziról is betalált (5-7).Időt kért a Paks, de 30 másodperccel később egy kapu előtti kavarodásból ismét Vili volt eredményes. A végn már 6 mezőnyjátékossal játszottunk ,de igazi gólhelyzetig sem jutottunk, még szerencse, hogy a paksiak még üres kapuba sem találtak be. Összességében a legszorosabb döntőnket játszottuk, és ha nincs a középső 20 perces rövidzárlat,akér nyerhettünk si volna.A jobbik csapat győzött, ez nem vitás ,de míg a paksiak nem hozták magukat ,mi kihoztuk magunkból a maximumot. Láthatólag nem ízlett nekik a szoros emberfogás, de ahhoz, hogy ezt 60 percen keresztül tudjuk játszani, jóval több edzésmukára, és nagypályás edzésekre lenne szükség.
Végül egy -két érdekesség: (hazai szemszögből)
-még az első fordulóban volt olyan ,hogy a Paksi FK csak egy gólt lőjjön egy harmadban
  (nálunk az 1. és a 3.harmadban is megtették;az első harmadban Pöty lőtt gólt)!
- eddig minden meccsen lagalább 10 gólt lőttek (most 7-et)
- sikerült megfogni a Szöts-Boa-Boa csatártriót (6+3-ra) és eddig 6+4 volt a "leggyengébb" mecsük
- Tölgyesi Attila pontsorozata 23 meccses, gólsorozata immár 14 meccs óta tart
- Liska Bálint 41-nél tart mindkét kategóriában
- Liska Bálint gólpassz sorozata 12 meccses, Marton Krisztián 10-nél jár

A döntőről készült képek:itt

        Meccsről- meccsre (.doc)                Kanadai táblázatok,kiállítások (.xls)



OBIII-DÖNTŐ
Veszprém, 2008.05.11.

A torna időpontja: 2008.május 11. (vasárnap) 1000-1600
A torna helyszíne:Veszprém, Munkacsarnok (Wartha Vince u.3) térkép mellékelve
A torna rendezője: a MFSZ megbízásából a Fekete Ló F.E.Ajka csapata
Pálya:

            Méret: 40x20 m
            Borítás: parketta
            Palánk : van
            Öltözők: 5 db
            Lelátó: van
            Büfé: van
Költségek: A felmerülő költségeket (terembérlet, játékvezetői díjak, játékvezetők útiköltsége, jegyzőkönyv-vezetés ) a Fekete Ló F.E.Ajka csapata állja.A résztvevőket csak az utazási költségük terheli.
Játékvezetők: a mérkőzésre a MFSZ JT küld bírókat
Időpontok:
                  957   csapatfényképezés ( Theresa Town Glabers)
                  958   csapatfényképezés (Mecman Eger „B”)
               1000   Theresa TG. – Mecman Eger „B”        5-6.helyért
Annak ellenére ,hogy mindkét csapatot láttam játszani ,nagyon nehéz a jóslás. A terézvárosiak nagyon jól tartották magukat a Paks ellen, de az utolsó 20 percre felőrölt erőiket a Boa-Boa-Szöts csatártrió. A "B"csapatunk ellen 0-2-ról felálltak, majd a vezetést is átvették, és a "kicsik" csak az utolsó percekben tudták kicsikarni a győzelmet. Az egri gárda erősen tartalékosan utazott el Bajára, ennek ellenére mindkét csoportellenfelének sok borsot tört az orra alá. Három góllal vezettek a bajai gárda ellen is, és nem tudni, mi lett volna vége, ha nem egy, hanem legalább négy cserével érkeznek, és a kapusuk is velük tart! Az alapszaka során 2x a Terézváros, 1 alkalommal az egriek győztek. Sok gól, örömjáték: 10-8 az Egernek.

               1157   csapatfényképezés (Bajai Darazsak)
               1158   csapatfényképezés ( Fekete Ló F.E.Ajka „B”)
               1200   Bajai Darazsak – Fekete Ló F.E.Ajka „B”                   3-4.helyért
Mit írjak? Óriási siker lenne a bronzérem megszerzése. A "kicsik" rengeteget fejlődtek, és az alapszakasz során bebizonyították ,hogy a közepes csapatok ellen tudnak játszani.A bajai elődöntők, és a VI.korcsoportos diákolmpia viszont arra is rámutatott ,hogy nem képesek folyamatosan jó, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Markó Elődék viszont a végsőkig küzdenek,és nincsenek nagyobb hullámvölgyeik a játékukban. Amit tudnak, azt 60 percen keresztül hozzák. Nagyon masszívak hátul, viszont ha Előd nincs a pályán, sokszor sebezető a védelmük. Ha Tölgyesi Attiláék tudnak koncentrálni, és felnőnek a feladathoz, akkor meglehet az érem, ha nem ,akkor áldozatul esnek a bajai hengernek. Ha Tölgyesi-Cseh csatárduó jó napot fog ki, akkor ebben az OBIII-as mezőnyben nem lehet őket megállítani. Bízunk benne ,hogy Balogh Bence is tudja vállalni a játékot, térsérülése után! Tipp: 8-7 a Fekete Ló "B"-nek.  
               1357   csapatfényképezés (Paksi FK)
               1358   csapatfényképezés (Fekete Ló F.E.Ajka „A”)
               1400   Paksi FK – Fekete Ló F.E.Ajka „A”                                  DÖNTŐ

Ha a 2004/2005-ös szezon is hozzávesszük (akkor a csapat megnyerte az OBIII Nyugati-csoportját, de a keleti bajnokkal MAFC nem kellett játszanunk a kiírás szerint) akkor 4.alkalommal jutottunk az OBIII döntőjébe. Az eddigi két döntő (Szombathely 5-9, Kecskeméti Ref.Koll. 0-10) esetén nem tudtuk felborítani a papírformát, és mindig az esélyesebb csapat lett a bajnok. Ennek a szezonnak már úgy vágtunk neki, hogy a felső házba jutás volt a cél. Aztán jöttek a győzelmek, és a bajai teljesítményünkkel már jócskán túlteljesítettük a tervet. A mérkőzés esélyesei ezúttal sem mi vagyunk, hiszen a paksi gárda kiemelkedik az OBIII mezőnyéből, és véleményem szerint - az idei roppant erős-az OBII-ben a középmezőnyben végeztek voltna. Paks felé billenti a mérleg nyelvét a csatársor: Boa Attila, Boa Róbert, Szöts Attila ,de Szepesi Imre is több pontot szerzett, mint bárki más,aki nem a paksi csapatban játszik. Szintén a Paks győzelmét jelzi, hogy játékosai technikai tudásban nem különböznek egymástól jelentősen, és Feitch László jól dirigálja a hátsó alakzatot. Nagyon jó %-ban használják ki a helyzeteiket, és látszik a csapaton, hogy többet edzenek nagypályán mint mi (meg többet is edzenek mint mi...azt mondjuk nem nehéz:). Mi szól mellettünk? A rutin, a versenysportban eltöltött 10-15 év (baseball, kosárlabda, foci ) a csapat egysége, és az ,hogy a sportban minden előfordulhat! Csak 0-10 ne legyen:)!!
Lássunk néhány pédát, amikor nem a toronymagasan esélyesebb csapat győzött:
        1.NBA-döntő 2003/2004 : Detroit Pistons - L.A.Lakers 4-1
        2.Labdarúgó EB-döntő 2004: Görögország-Portugália 1-0

             3.Labdarúgó VB-döntő 1950: Brazília - Uruguay 1-2
        4.Bercsényi-kupa 2008 :) Bródy - Bánki 1-6

1600   Díjátadás, eredményhirdetés





2007.április 23.
VI.korcsoportos
DIÁKOLIMPIAI DÖNTŐ AJKÁN
III.helyen végzett a Bródy Imre Gimnázium, SZKI és AMI csapata

A bródys diákok a kezdeti gyengébb játékot feledtettve, a bronzmeccsen 5-4-re legyőzték a budapesti Móricz Zsigmond Gimnázium csapatát, és megszerezték a bronzérmet. A történelmi siker részesei voltak: Kanczler Ádám, Balogh Márton, Németh Dániel, Cseh Róbert, Tölgyesi Attila, Pfeifer László, Gyökeres László, Farkas Ákos, Vér Tamás, Ferenczi Balázs, Molnár Péter, Orosz Adrián   ( selejtezőben játszottak: Balogh Bence, Bíró András, Keller Zsolt ). A vastagon szedett játékosok a Fekete Ló F.E.Ajka csapatának tagjai. A csapat edzője: Juhász Ervin. Német Dánielt beválasztották a torna All-Star csapatába.

A bronzérmes csapat

Részletes beszámoló: itt


Riport a Klub Rádióban
riport2



RÁJÁTSZÁS
Felsőház
A.csoport
2008.április 12. Baja

Paksi FK - Theresa Town Glabers
11-3 (2-1,3-1,6-1)    jegyzőkönyv

Vezette: Nepp Levente, Sánta Vince

Kissé nyögvenyelősen indult a Paks számára a mérkőzés, hiszen a 4.percben megszerezte a vezetést aTerézváros. Alig egy perc telt el és már 1-1-et mutatott a képzeletbeli eredményjelző. Bár a Terézváros hősiesen védekezett, és főként kontrákra épített, a paksi "támadógépezet" szép lassan felőrölte őket, és végül magabiztos 11-3-as "atomvárosi" győzelem született.
Pontok: Boa Róbert 3+0, Boa Attila 2+1, Szöts Attila 5+1, Szepesi Imre 1+0 ill. Geszosz Máté 0+1, Póth Csaba 1+0, Antal Köz Béla 1+0, Fanczal Gábor 0+2, Gárdonyi András 1+0

Theresa Town Glabers - Fekete Ló F.E.Ajka "B"
6- 7 (3-3,3-1,0-3)    jegyzőkönyv

Vezette: Nepp Levente, Sánta Vince

Fekete Ló "B": Hartinger Zoltán - Balogh Bence, Németh Dániel, Pfeifer László - Cseh Róbert, Tölgyesi Attila   csere: Kanczler Ádám (G), Ferenczi Balázs, Vér Tamás, Balogh Márton, Korbély István, Kóger Zoltán

Jól indult a mérkőzés, hiszen a Tölgyesi Attila és Cseh Robi révén már a 13. percben 2 góllal vezettünk. Ezek után megtorpantak a fiatalok és a rutinos Terézvárosiak 2-2-nél utolérték az ajkaiakat. 17:58-nál a szabadütés után Pfeifer Laci passzolt Tölgyesi Attila elé, aki nem hibázott.Mégsem előnnyel vonulhattunk pihenőre, hiszen 1 perccel a vége előtt Gárdonyi András ismét egyenlített.Az igazi mélypont a II.játékrészben jött el, amikor is zsinórban 3 gólt ütöttek a pestiek, és még egy büntetőt is kihagytunk. 13:03-nál Cseh Robi révén ismét két gólra zárkoztunk fel. Amilyen szörnyű volt a II. 20 perc, olyan álomszép lett az utolsó harmadóra. Az utolsó játékrészben hiába játszottunk mezőnyfölényben, csak a 11.perben szereztünk gólt Tölgyesi Attila révén.Az "A" csapat buzsítása mellett 13:12-nél Cseh Robi egyenlített, majd 18:13-nál a győztes találatot is megszerezte egy hatalmas kapufás góllal. Összességében megérdeletük a győzelmet, de elgondolkodtató a 30 perces rövidzárlat.
Pontok:Geszosz Máté 2+2, Gönczy Péter 0+1, Gárdonyi András 2+1, Schilling András 1+0, Koczkás Péter 1+0 ill. Cseh Róbert 4+0, Tölgyesi Attila 3+2, Pfeifer László 0+1, Korbély István 0+1, Balogh Bence 0+2

Paksi FK - Fekete Ló F.E.Ajka "B"
13-7 (3-2,7-2,3-3)    jegyzőkönyv

Vezette: Nepp Levente, Gálosi János

Fekete Ló "B": Kanczler Ádám - Balogh Bence, Németh Dániel, Pfeifer László - Cseh Róbert, Tölgyesi Attila   csere: Hartinger Zoltán(G), Ferenczi Balázs, Vér Tamás, Balogh Márton, Korbély István, Kóger Zoltán

A csoport utolsó mérkőzése a csoportelsőségről döntött. Rosszul kezdődött a mérkőzés, hiszen Boa Róbert már a 44.másodpercben betalált Kanczler Ádám kapujában. Rá fél percre jött is az egyenlítés...pontosabban csak jött volna. Tölgyesi Attilia lövése az ejtőhálóról pattant vissza.A bíró nem látta, de a paksi kapus is azt jelezte bent volt.A bírók tanakodtak, de ekkor már a paksi kapus tagadta korábbi állítását...(.A gólt nem adták meg, az ellentámadásból pedig kettőre nőtt a hátrány.A harmad további részében 1-1 találatot szerzett mindkét csapat, de mi a helyzetek sorát hagytuk ki.A második 20 percben jött a szokásos rövidzárlat, és ezt Sztanó Lászlóék könyörtelenül kihasználták.A 7 paksi találatra csak kettő érkezett válaszként, így 10-4-es hátránnyal kezdtük az utolsó játékrészt. Ekkor megint partiban voltunk.Főként Cseh Robi volt elemében aki három találatot is jegyzett (egy köztük buzizós volt).A végén 5' kiállítást kapott Boa Attila, de Szöts Attila révén mégis a paksiak szereztek újabb gólt. A szokásos egy harmados rövidzárlat megint megvolt,és ez elég volt a paksi csapatnak a mérkőzés megnyeréséhez.A korábban beigért 20 gólt viszont nem ütütték meg,sőt csak a Baja tudott nekik 7 gólnál többet ütni (9-et).
Pontok: Boa Róbert 4+5, Vidákovics Sámuel 1+0, Szöts Attila 4+1, Szepesi Imre 1+1, Boa Attila 3+1, Feitch László 0+1 ill. Tölgyesi Attila 2+0, Cseh Róbert 3+2, Németh Dániel 2+0, Vér Tamás 0+1, Balogh Bence 0+1, Balogh Márton 0+1

Az A.csoport végeredménye

hely csapat M GY D V GK P
1. Paksi FK 2 2 0 0 24-10 4
2. Fekete Ló F.E.Ajka "B" 2 1 0 1 14-19 2
3. Theresa Town Glabers 2 0 0 2 9-18 0

Felsőház
B.csoport
2008.április 12. Baja

Bajai Darazsak- MEISE "B"
6-5 (1-3,1-1,4-1)   jegyzőkönyv

A hevesiek mindössze egy mezőnycserével tudtak elutazni a Duna-partjára, ráadásul a kapusuk is otthon maradt, így a korábban a mezőnyben 6+2-ig jutó Csombor Péter térdelt be a kapuba. Az egrieknél így is 2 korábbi válogatott játékos is szerepelt. Az egy csere nem látszott a hevesiek játékán, hiszen a második harmad 12. percében már 4-1-re vezettek.Ekkor mezdte meg a felzárkózást Bajai gárda, és a közönség biztatását kihasználva az utolsó játékrész 15 percében ki is egyenlítettek.Sőt, tovább folytatva a rohamokat 6-4-es vezetésre tettek szert, és Nagy Zoltánnak már csak szépítenie volt ideje 59:44-nél.Egy izgalmas mérkőzésen a "hosszabb" cserepaddal rendelkező Baja megszerezte a továbbjutáshoz fontos két pontot.
Pontok: Onódi Zsolt 3+0, Markó Előd 1+2, Papp Attila 1+2, Ádám Zsolt 1+2 ill. Nemes Zsolt 2+0, Nagy Zoltán 3+1, Baran Kristóf 0+2, Dorkó István Csaba 0+1

Bajai Darazsak- Fekete Ló F.E.Ajka "A"
6-6 (2-2,3-2,1-2)   jegyzőkönyv

Fekete Ló "A": Gyurákovics István - Földi Gábor, Paksa Milán, Juhász Ervin - Liska Bálint, Móricz Vilmos   csere: Antal György (G), Németh Péter, Hóbor Bálint, Marton Sándor, Marton Krisztián   edző: Radó László   szakszervezeti bizalmi: Andrónyi László

Egy kimaradt ziccerrel kezdődött a mérkőzés,mert a parkettról felpattanó labda, még megmentette a bajaiakat a góltól.7:48-nál Marton Krisztián kapott 2 perces kiállítást szabálytalan cseréért. Ennek ellenére egy Németh-Móricz összjáték végén, mégis mi szereztünk gólt.A 12. percben ismét Móricz Vili volt eredményes (2-0).11:52-nél Pötty került a büntetőpadra -sorozatos szabálytalanság -de ezt is kivédekeztük.Sajnos, 37 másodperc alatt elúszott az előnyünk, hiszen Markó Előd és Csordás Marcell is betalált Gyurákovics Pisti kapujába. A 22. percben már a Darazsaknál volt az előny, miután Markó Előd használt ki egy védelmi hibát.A 10. percben emberelőnybe kerültünk, és a szokásostól eltérően, ki is használtuk (Liska Bálint értékesítette Móricz Vilmos passzát.).Másfél perc rövidzárlat -2 bajai gól /egy szerencsétlenül visszapattanó labda a palánkról/, majd egy ziccer, melyet Liska Bálint érkékesít (5-4 a Bajának). Az utolsó 20 perc elég rosszul kezdődik, hiszen 1:03-nál Bálint került a bünetőpadra (fejelés), majd 1:57-nél Vili is követte (sportszerűtlen magatartás).A csapat kivédekezte a kettős hátrányt is.7:04; Marton Sándor 2' - fejjáték.Ekkor azonban Marton Krisztián villant.Átkígyózott a bajai védelmen, elfektette a kapust, majd estében a kapuba gurított - EMBERHÁTRÁNYBAN (5-5). 10:11-nél ismét a bajaikat vezettek. Minkét csapatban benne volt a gól, de szerencsére az utolsó találatot mi szereztük. Vili végzett el egy szabadütést a térfelünk közepén. Bálint elvitte a bal szélen, majd Vilinek passzolt, aki elhúzta a kapus mellett a labdát és a kapuba gurított (6-6). Kapusaink ismét remek formában védtek, és Móricz Vili idei legjobbját nyújtotta.
Pontok: Markó Előd 3+1, Onódi Zsolt 1+1, Csordás Marcell 1+0, Ádám Zsolt 0+1, Pass Dániel1+0   ill. Móricz Vilmos 3+1,Juhász Ervin 0+1, Németh Péter 0+1, Liska Bálint 2+1, Marton Krisztián 1+1

MEISE "B"- Fekete Ló F.E.Ajka "A"
7-10 (3-,0   jegyzőkönyv

Fekete Ló "A": Antal György - Földi Gábor, Paksa Milán, Juhász Ervin - Liska Bálint, Móricz Vilmos   csere: Gyurákovics István (G), Németh Péter, Hóbor Bálint, Marton Sándor, Marton Krisztián   edző: Radó László   szakszervezeti bizalmi: Andrónyi László

Több mint egy órás csúszással kezdődött a mérkőzés, az volt a kérdés, hogy melyik csapat tud jobban felpörögni. Az egriek legjobb esetben már csak 2. lehettek, nekünk pedig két góllal (vagy egy góllal,de legalább 7 ütött) kellett volna megverni a hevesieket.Az egy cserével felálló egriek 12:20-nál már 3-0-ra vezettek.Ja persze,mert mi fejben az öltözőben maradtunk. Aztán 45 másodperc alatt Móricz Vili kiosztott két gólpasszt (Földi Gabcsi és Liska Bálint a góllövők), és 3-2-re felzárkóztunk. A második 20 perc elején Vili 0:18-nál gyorsan elvégzett egy szbadütést /3-3/,majd gólpasszhoz juttatta Gyurákot 4-3. Marton Krisztián találatával,már mi voltunk a csoportelsők (5-3),de a játékrész felénél emberelőnyben is gólt kaptunk (5-4).Persze megint Vili dobott mentővet a csapatnak,és lövése után ismét 2 gólos volt az előnyünk.A 2.harmad végén Móricz Vili megsérült, és nem is tudott már visszaállni..szerencsére túléltük hiányát.Este viszont már nem sántított a bajai éjszakában..:)
Az utolsó harmadra teljesen elkészültek erejükkel az egriek,de rendkívül szimpatikusan az utolsó leheletükig küzdöttek,és nyílttá tették a meccset.Marton Krisz és Bobó révén már 4 góllal is vezettünk,de az egriek mindig felzárkóztak 3 gólra.Végül a szükségesnél több -három- góllal nyertünk, és sorozatban 4.alkalommal is az OBIII döntőjébe jutottunk. Az esélylatolgatások később.
Pontok: Nemes Zsolt 4+1, Baran Kristóf 2+2, Dorkó István Csaba 0+1, Lakatps László 1+0, Nagy Zoltán 0+1  ill.Móricz Vilmos 3+2, Liska Bálint 3+1, Földi Gábor 1+0, Marton Krisztián 2+1, Németh Péter 0+2, Gyurákovics István 0+1, Hóbor Bálint 1+1

Az B.csoport végeredménye

hely csapat M GY D V GK P
1. Fekete Ló F.E.Ajka "A" 2 1 1 0 16-13 3
2. Bajai Darazsak 2 1 1 0 12-11 3
3. MEISE "B" 2 0 0 2 12-16 0

És végezetül a kedvencem, statisztika,érdekességek:
- legutóbb a 2006.évi rájátszásban fordult elő (Triton, Arcadom "B") ,hogy Móricz Vili két egymást követő meccsen legyen a csapat legeredményesebb tagja
- az eddigi rájátszások során mindig egy döntetlennel és egy győzelemmel jutottunk tovább (2006.: Arcadom 5-4, Tritin 9-9 ; 2007.: Szeged 4-4, Theresa TG 6-1)
- nem szakadt meg Liska Bálint pontszerző sorozat;zsinórban 40. meccsén szerzett pontot (2004.03.07.)
- Tölgyesi Attila ezen sorozata immár 22 meccses, 2006.12.09-e óta minden OBIII-as meccsén szerzet pontot
- Liska Bálint gólsorozata sem szakadt meg, mely szintén 40. meccse tart
 - Tölgyesi Attiláé immár 13 meccse tart
- Marton Krisztián gólsorozata 8 meccses
- Bálint gólpassz sorozata 10 meccses
- Marton Krisztiánné immár 8 meccses

     Kanadai táblázat        Meccsről-meccsre




Szombaton  OBIII felsőház Baján


Szombaton a bajai MNÁMK tornacsarnokában randevúznak az OBIII legjobb csapatai.A három csoport (kelet,közép,nyugat) első két helyezett gárdái két hármas csoportban mérik össze tudásukat. A tét: ki játszhatja a bajnoki döntőt?
Nézzünk egy rövid esélylatolgatást!


B.csoport

Mecman Eger "B" - Bajai Darazsak

Nehéz tippelni ,hiszen egyik csapatot sem láttuk játszani. Annyit tudunk, hogy az Eger csapatában több volt OBI-es (sőt válogatott) játékos is szerepel, és a pontos passzos játékra helyezik a hangsúlyt. A csapat legeredményesebb játékosa Nagy Zoltán 25 ponttal (15+10),de a csapat egységét mutatja, hogy Tóth Tamás 21 pont (11+10) és Országh Ákos 20 pont (11+9) is jelentős szerepet vállalt a csapat pontterméséből. Az alapszakasz során 5 pontot vesztettek, hiszen a csoport 2.helyezettjétől, a TTG csapatától 2x is kikaptak, és döntetlenre végeztek a Heves csapatával. Az alapszakasz során ők kapták a legkevesebb gólt (40-et),
A Bajai csapat vezéregyénisége Markó Előd, aki 49 pontjával (26+23) toronymagasan lett a Darazsak legeredményesebb játékosa, azonban Ónodi Zsolt 28 pont (18+10) és Ádám Zsolt 25 (14+11) is jelentős részt vállalt a góltermelésből. A paksi gárdától 3x is kikaptak (különösen fájó lehetett az utolsó 0-18-as eredmény),de az utolsó játéknapon a Bölcske csapata is 2 ponttal távozott. Nehéz tippelni ,de talán az Eger egy csiptnyivel esélyesebb. Tipp: 8-5 az Egernek

Bajai Darazsak - Fekete Ló F.E.Ajka "A"

Maga ellen csak nem fog beszélni az ember, így csakis a győzelem reményével lépünk pályára. Csupán egyetlen hiányzónk lesz Baján, Földi András. Andris az alapszakasz első tíz meccsén lépett pályára és 19 pontot (14+5) szerzett. Március közepén viszont külföldön vállalt munkát ,így szeptemberig biztosan nem tudja pontjaival segíteni a Lovak csapatát. A győzelem kulcsa a jó kapusteljesítmény ( a szezon  során mindkét kapusunk remekelt) és a a kiválló védekezés. A csapat legeredményesebb játékosa Liska Bálint 51 pont (31+20) ,de Móricz Vilmos 20 pont (11+9), Marton Krisztián  19 pont (9+10) is jeleskedett a pontszerzésben. Németh Péter eddigi pályafutása legeredményesebb szezonját produkálta (12 pont;11+1). Tipp: 6-4 a Fekete Lónak

Mecman Eger "B" - Fekete Ló F.E.Ajka "A"

Ezen a meccsen az is kérdés lesz, hogy ki tud felpörögni még este 18.30-kor! Szoros csata, kevés gól. Tipp: 4-3 a Fekete Lónak

A.csoport

Paksi FK - Theresa Town Glabers

Bár a paksi csapatot még nem láttam játszani, de tavaly volt szerencsém vezetni egy Szombathely - Baja OBII-es meccset. Ott nagyon meggyőző volt a Baja.A szezon végén az OBII-es bajnokság élén végeztek,de nem tudták vállalni az OBI-et, így az OBIII-ban indultak (???). Félelmetes támadógépezettel rendelkeznek az "atomvárosiak".
Szöts Attila 89 pont (55+34), Boa Róbert 65 pont ( 47+18), Szepesi Imre 53 pont ( 22+31), Boa Attila 52 pont ( 29+23). Az alapszakasz legponterősebb játékosa Szöts Attila lett,emellett Ő ütötte a legtöbb gólt és adta a legtöbb gólpasszt.Minden meccsén legalább 3 gólt ütött ,de három alkalommal is elérte a 10 pontot ( legjobb teljesítménye egy 8+6 volt). A Paks ütötte a legtöbb gólt az alapszakaszban - 190-et - és kapta a második  legkevesebbet - 41-et .100 %-os teljesítménnyel végeztek a középső-csoport lélén.
A Terézváros idén is bejutott a felsőházban, pedig a szezon nem a legjobban indult számukra, hiszen az első fordulóban kikaptak az Eger és a Heves gárdájától is. A következő fordulóban még egy pontot elhullajtottak a a DFSE "B" ellenében, innentől kezdve azonban nem volt megállás. Megnyerték az összes további meccsüket (2x is legyőzve az Eger csapatát), és csak rosszab gólkülönbségük miatt végeztek a keleti- csoport 2.helyén. Legeredményesebb játékosaik Papp Róbert 24 pont (19+5) és Geszosz Máté 19 pont (10+9). Bár lendületben vannak;a tipp: 14-6 a Paks javára.

Theresa Town Glabers - Fekete Ló F.E.Ajka "B"

Az ajkai fiatalok óriásit fejlődtek az idei szezonban. Sokat jelentett, hogy az U19-es pontvadászatban is szerepeltek.A nyugati -csoportban minden ellenfelüket magabiztosan verték, csak az Öregek ellen nem sikerült a győzelem. A csapat legeredményesebb játékosai: Tölgyesi Attila 45 pont (26+19) , Cseh Róbert 24 (18+6) és Balogh Bence 20 pont (12+8). Biztos pont a kapusposzt is ,hiszen Kanczler Ádám U19-es válogatott kerettag (akár csak Tölgyesi Attila és Balogh Bence), de Hartinger Zoltán is jelentős rutinnal rendelkezik. Ha Juhász Ervin tanítványai nem görcsölnek be, akkor hozniuk kell a két pontot. Tipp: 8-4 a Fekete Ló "B"-nek.

Paksi FE - Fekete Ló F.E.Ajka "B"

Itt mást mondat a szívem és mást az eszem.Ezért félmegoldást választok, pedig Hofi Géza óta tudjuk, a félmegoldást csak a suszternak jó:)
Tipp: 6-6


OBIII

Rájátszás-Felsőház

A torna ideje: 2008.április 12. (szombat) 930-
A torna helyszíne: Baja, MNÁMK tornaterme
A torna rendezője: Bajai Darzsak
Címe: Baja, Duna utca 33.
A terem adatai:
            Méret: 42x21 m
            Borítás: parketta
            Palánk: van ( 90%-ban szabvány)
            Öltőzők: 6 db
            Nézőtér: van
A rájátszás felső házába jutott csapatok:
            Kelet:1. Mecman Eger „B” 2.Theresa Town Glabers
            Közép: 1.Paksi FK  2.Bajai Darazsak
            Nyugat:1. Fekete Ló F.E.Ajka „A”   2. Fekete Ló F.E.Ajka „B”   

Csoportbeosztás (2007.augusztusába elkészült már)

A.csoport                                                                  B.csoport

Mecman Eger „B”                                        Paksi FK
Bajai Darazsak                                           Theresa Town Glabers
Fekete Ló F.E.Ajka „A”                                 Fekete Ló F.E.Ajka „B”

Meccsek sorrendje:
     930   Paksi FK – Theresa Town Glabers
   1120   Mecman Eger „B” – Bajai Darazsak
   1310   Theresa Town Glabers – Fekete Ló F.E.Ajka „B”
   1500   Bajai Darazsak – Fekete Ló F.E.Ajka „A”
   1650   Paksi FK – Fekete Ló F.E.Ajka „B”
   1830   Mecman Eger „B” – Fekete Ló F.E.Ajka „A”
(Az időpontok tájékoztató jellegűek, ha tudunk, lehet a meccseket korábban is kezdeni)
A sportcsarnok területén van lehetőség melegíteni!

Költségek:
1.      terembérlet: 7200 ft/óra (10.5 órával számolva)                12.600 ft/csapat
2.      bíró díj: 2000 ft/csapat/mérkőzés                                     4.000 ft/csapat
3.      jegyzőkönyv-vezetés: 500 ft/csapat/mérkőzés                  1.000 ft/csapat      ÖSSZESEN:                                                                 17.600ft/csapat        

A játékvezető útiköltségét a bajai csapat fedezi!

Szálláslehetőségek:

1.Beszédes József Kollégium
Cím: 6500 Baja Bajcsy-Zsilinszky út 16.
Tel: 79/523-950

2.Scherer Sándor Kollégium
Cím: 6500 Baja Deszkás utca 2.
Tel: 79/324-451

3.MNÁMK (ebben a suliban lesz a forduló és van kollégiuma is...kicsit messzebb van a központtól)
Telefon:
 (79) 520-942
e-mail:
kollegium@mnamk.hu

Elérhetőségek:
Markó Előd
70/708 50 10

Liska Bálint
70/361 91 38




A forgatókönyv itt letölthető!


OBIII.
Nyugati-csoport
6.forduló
2008.03.16. Tata


Már ahogy a beharangozóban említettük, az "A" csapat mindössze két mezőnycserével vágott neki a tatai túrának. Az indulás reggelén derült ki, hogy a "B" csapat is -1 fővel számolhat, hiszen Kóger Zolit nem sikerült a 8 órási indulásra "üzemképessé" tenni.

SZPK OB - Ivanics-Sárkánysziget SE
11-4 (2-2,2-2,7-0)       jegyzőkönyv
100. gól




Az SZPK begyűjtötte a 3.helyhez szükséges 2 pontot,
 és Galambos Tamás is megszerezte 100. gólját az SZPK színeiben.









Fekete Ló F.E.Ajka "B"- White Sharks "B"

8-3 ( 5-0,2-1,1-2)      jegyzőkönyv


Fekete Ló "B": Kanczler Ádám- Balogh Bence, Németh Dániel, Pfeifer László - Tölgyesi Attila, Cseh Róbert    csere: Korbely István,  Vér Tamás, Ferenczi Balázs,  Hartinger Zoltán

Tölgyesi Attila és Balogh Bence vezetésével a fiatalok hamar eldöntötték a meccset (10:24-nél már 4-0 volt) ,és a maradék két harmadban csak az eredméynt tartották.
Pontok: Tölgyesi Attila 3+1, Cseh Róbert 2+0, Balogh Bence 2+2, Korbely István 1+0
Tölgyesi Attilának nem szakadt meg a 19 meccs óta tartó pontszerző és a 9 meccs óta tartó gól sorozata sem.

SZPK OB- Fekete Ló F.E.Ajka "A"
            2-5 (1-3,0-0,1-2)      jegyzőkönyv

Fekete Ló "A": Antal György - Juhász Ervin, Paksa Milán, Móricz Vilmos- Liska Bálint, Németh Péter   csere:  Marton Sándor, Hóbor Bálint

Annak ellenére ,hogy időben 0:52megérkezett a csapat,és normálisan be is melegítettünk, már az 52-másodpercben hátrányba kerültünk.Péczi András lőtt nagy gólt a rövid felsőbe. Ez ébresztőleg hatott a csapatra, és 6:54-nél Móricz Vilmos lőtt messziről gólt (1-1). A harmad második részében előbb Liska Bálint majd Németh Péter értékesített Hóbor Bálint átadását. Az utolsó 1 percet emberelőnyben játszottuk ,de nem lőttünk újabb gólt. A második 20 percben egyik csapat sem szerzett találatot, mert az ajkai kapuban Antal Gyuri lehúzta a redőnyt, de az ellenfél sem panaszkodgatott Tarró Józsefre. Érdekes módon az utolsó 20 percet mi bírtuk jobban erővel, és Móricz Vilmos illetve Liska Bálint góljaira csak Pastorek Róbert tudott válaszolni. Ezzel a győzelemmel a Fekete Ló "A" csapata már biztosan a nyugati-csoport élén végzett.
Pontok: Hóbor Bálint 0+2, Juhász Ervin 0+1, Németh Péter 1+0, Liska Bálint 2+1, Móricz Vilmos 2+0
A csapat nagyot küzdött, pedig a játék messz volt a tökéletestől. Nagyon megéreztük a hiányzókat. Antal Gyuri teljesítményét ki kell emelni, aki fantasztikus védésekkel elkeserítette az SZPK csatárait.

White Sharks "B"- Ivanics-Sárkánysziget SE
            11-2 (3-1,5-0,3-1)      jegyzőkönyv

Melgepő módon a csoport negyedik helyéért folyó küzdelemből nagyon simán a Wite sharks "B" került ki.

Fekete Ló F.E.Ajka "A"- Fekete Ló F.E.Ajka "B"
            8-6 (3-3,2-2,3-1)      jegyzőkönyv

Fekete Ló "A": Antal György - Juhász Ervin, Paksa Milán, Móricz Vilmos- Liska Bálint, Németh Péter   csere:  Marton Sándor, Hóbor Bálint

Fekete Ló "B": Kanczler Ádám- Balogh Bence, Németh Dániel, Pfeifer László - Tölgyesi Attila, Cseh Róbert    csere: Korbely István,  Vér Tamás, Ferenczi Balázs,  Hartinger Zoltán

A nyugati csoport utolsó meccsén ismét a "B" csapat volt az esélyesebb, és minden jel arra mutatott, hogy meg is szerzik a győzelmet. Kissé félvállról vette az első perceket a "nagy" csapat, így Balogh Bence meg is szerezte a vezetést.
A nap hőseEz megint jót tett a csapatnak, és Németh Péter és Paksa Milán is eredményes volt Liska Bálint átadásából.Különösen szép volt Milán gólja, aki 6 méterről fonákkal emelt a kapuba.Nem sokkal később Tölgyesi Attila egyenlített,majd Liska Bálint távoli lövése kötött ki a hosszú alsóban.11:27-nél egyenlítettek a kicsik, Cseh Robi révén. A második 20 perc is döntetlennel zárult,pedig 38:58-nál Balogh Bence révén még a fiatalok vezettek, de a középkezdést követően Németh Péter centerezéséből 5-5 lett. Az utolsó játékrészben az egész meccsen pazarul védő Antal Gyuri őrületbe kergette a fiatalokat.Minden foghatót megfogott. 18:46-nál Paksa Milán félpályáról a kapu elé ívelt,és két pattanást követően a kapuban kötött ki a labda. 19:32-nél Balogh Bence lőtt szép "buzizós" gólt.

Pontok: Liska Bálint 3+4, Németh Péter 2+0, Paksa Milán 2+0, Móricz Vilmos 1+1,Marton Sándor 0+1 ill. Balogh Bence 3+1, Cseh Róber 1+0, Tölgyesi Attila 2+1

-Tölgyesi Attila: 20.meccs után sem szakadt meg pontszerző sorozata.2006.12.09-e      óta minden bajnoki pályára lépésekort szerzett pontot. Ráadásult Attila 11 meecsn  zsinórban szerzett gólt.
- Liska Bálint: Pontszerző sorozata immár 38 meccses,de 38 meccses a gólszező   sorozata is. Gólpassz sorozata immár 8 meccses.

A továbbjutók

A tornáról készült képek: itt

A nyugati-csoport végeredménye


hely csapat M GY D GK P
1. Fekete Ló F.E.Ajka "A" 12 11 1 0 84-44 23
2. Fekete Ló F.E.Ajka "B" 12 9 0 3 82-49 18
3. SZPK OB 12 5 0 7 79-69 10
4. White Sharks "B" 12 2 1 9 51-80 5
5. Ivanics-Sárkánysziget SE 12 2 0 10 44-100 3




OBIII.
Nyugati-csoport
6.forduló
2008.03.16. Tata

Az utolsó fordulóra kerül sor nyugaton.Annak ellenére ,hogy már az előző fordulóba neldőlt, hogy a Fekete Ló "A" és "B" csapata jut a rájátszás felső házába, nem lesznek tétnélküli meccsek.
SZPK OB - Ivanics-Sárkánysziget SE
Az SZPK OB csapat már egy döntetlennel is a nyugati csoport 3.helyén végez. Galambos Tamás, az SZPK csapatának csatára 100. találatára készül.
Fekete Ló "B" - White Sharks "B"
Az ajkai fiataloknak csaka győzelem elfogadható,ha versenyben akarnak maradni az 1.helyért
Fekete Ló "A" - SZPK OB
Az "A" csapatnak győzelem szükséges a csoportelsősőghez.Nehéz feladat lesz,mert mindössze hét mezőnyjátékossal utazunk el Tatára.Hiányzók: Földi András, Földi Gábor, Gyurákovics István, Marton Krisztián.
White Sharks "B"-Ivanics-Sárkánysziget SE
A csoport negyedik helyéért nagy meccs lesz.
Fekete Ló "A" - Fekete Ló "B"
Ha mind a két csapat megnyeri előző mérkőzését,már csak presztízsmeccs lesz.:)



OBIII.
Nyugati-csoport
5.forduló
2008.02.17. Budapest, Építők-pálya


Korán volt

A csapat 5.45-kor indult Ajkáról ,és volt akinek csak 1-2 óra alvás jutott a buli után. Persze, voltak olyanok is, akik időben lefeküdtek, de csapattársai rövid szöveges üzenetekkel ébren tartották:). Ennek elelnére zökkenőmentes volt az utazás. Játékosaink közül csak Pelikán Milán nem utazott a csapattal, viszont egyik edzőnk sem (Tuji, Radi) tudott a csapattal tartani.




Fekete Ló F.E.Ajka "A" - White Sharks "B
5-2 (3-1,1-0,1-1)        jegyzőkönyv

Fekete Ló "A": Antal György - Juhász Ervin, Földi Gábor, Móricz Vilmos- Liska Bálint, Földi András   csere: Gyurákovics István, Marton Krisztián, Marton Sándor, Hóbor Bálint, Paksa Milán

Kemény meccsre számítottunk, hiszen legutóbb Veszprémben, egy izgalmas és fordulatos meccsen 8-8-ra végeztünk a Cápákkal.
A gólpassz pillanata Vehemensen ránk rontottak a Cápák,de a 39. másodpercben Marton Krisztián átadását Liska Bálint fonákkal továbbította Hovanyec Tamás kapujába. Alig ócsúdtak fel Matyó Csabiék,amikor 1:26-nál egy szélső lövésből ismét Liska Bálint volt eredményes. A harmad derekánál kivédekeztünk egy emberhátrányt (Földi Andris -201), de 10:50-nél egy védelmi kihagyás után szípített az ellenfél. 14:17-nél Liska Bálint lopott labdát, kicselezte az utolsó védőt, majd passzolt Földi Andrásnak,aki nem hibázta el a ziccert (3-1). 16:40-nél Paksa Milán "mozgó blokkját" jutalmazták 2 perccel a játékvezetők, de az redmény már nem változott. A következő 2x20 perc kiegyenlített játékot hozott, de a győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben. Érdekesség, hogy a játékvezetőkkel "pörölő" Móricz Vilmos két alkalommal is a büntetőpadra kényszerült.
Ponszerzők: Liska Bálint 2+1, Földi András 2+0, Marton Krisztián 1+1, Juhász Ervin 0+1
Kiállítás: Földi András -Paksa Milán 2-2', Móricz Vilmos 4'



Fekete Ló F.E.Ajka "B" - SZPK OB
10- 6 (3-1,3-1,4-4)      jegyzőkönyv

Fekete Ló "B": Kanczler Ádám- Balogh Bence, Németh Dániel, Kóger Zoltán - Tölgyesi Attila, Cseh Róbert    csere: Korbely István, Pfeifer László, Vér Tamás, Ferenczi Balázs, Balogh Márton, Hartinger Zoltán

A bemelegítés során már látszott, hogy az SZPK csapata nem érkezett teljes létszámmal a találkozóra. Egy szem cseréjük volt Kovács Barni személyében ,de Ő is csak vésztartalékként szerepelt a cserék között, mert vasárnap hajnalban kései volt a hazaérkezése. A "Kicsik" két negyed alatt eldöntötték a meccset, és a III.játékrészben már nem igazán figyeltek a védekezésre. Egy alkalommal Vér Tamás a középkezdésnél elvégzett húzást a saját kapujába pöckölte, miután Kanczler Ádám még sisak nélkül a saját térfél közepén sétálgatott:)
Pontszerzők: Tölgyesi Attila 4+2, Balogh Bence 2+1, Ferenczi Balázs 1+0, Cseh Róbert 1+1, Balogh Márton 0+2, Korbély István 2+1, Németh Dániel 1+0

Fekete Ló F.E.Ajka "A" - Ivanics-Sárkánysziget SE
13-2 (6-1,3-1,4-0)       jegyzőkönyv

Fekete Ló "A": Gyurákovics István - Juhász Ervin, Földi Gábor, Móricz Vilmos- Liska Bálint, Földi András   csere: Antal György, Marton Krisztián, Marton Sándor, Paksa Milán

A tartalékosn kiálló "sárkánszigetiek" nem tudták megállítani a fekete lovakat. A 13 lőtt gól ellenére a játék akadozott,és az utolsó harmadban a védekezésre nem sok energiát fecséreltünk, de kapusaink fantasztikusan védtek.
Egy-két érdekesség:
 - Móricz Vilmos az I.harmad 7:27-nél szerzett gólja a Fekete Ló színeiben szerzett 100.    pontja volt
 - Paksa Milán 1+2-es teljesítménye egyéni csúcs (korábban 1+1,és 0+2volt)
 - Marton Krisztián immár 6.meccse szerez zsinórban pontot
 - nem szakadt meg Liska Bálint pont-és gólszerző sorozata sem.2004.március 7-e óta      zsinórban minden pályára lépésekor szerzett gól és pontot (36 mérkőzés).
 - az első harmadban szerzett 4+1-es teljesítménye a házi örökranglista 2.helyére            elegendő
Pontok: Liska bálint 5+3, Földi András 2+1, Gyurákovics István 0+1, Marton Krisztián 1+1, Marton Sándor 0+1, Juhász Ervin 1+1, Földi Gábor 2+0, Móricz Vilmos 1+2, Paksa Milán 1+2


SZPK OB - White Sharks HC "B"
7-5 (2-1,1-3,4-1)  jegyzőkönyv

Galambos Tamással kiegészülve a komáromi gárda begyűjtötte a végső elszámoláshoz fontos 2 pontot

Fekete Ló F.E.Ajka "B" - Ivanics-Sárkánysziget SE
13-2 (5-1,5-0,3-1)      jegyzőkönyv


Fekete Ló "B": Kanczler Ádám- Balogh Bence, Németh Dániel, Kóger Zoltán - Tölgyesi Attila, Cseh Róbert    csere: Korbely István, Pfeifer László, Vér Tamás, Ferenczi Balázs, Balogh Márton, Hartinger Zoltán

Sima győzelem a végére elfáradó pesti gárda ellen.
Tölgyesi Attila 3+4-es teljesítménye kiemelkedő ,és immár zsinórban 18 meccsen szerzett pontot (örökranglista 2. hely) és 9 meccsen gólt ( megosztott 2.hely). Pfeifer Laci megszerezte első gólját a Fekete Ló színeiben.
Pontok: Balogh Bence 3+1, Cseh Róbert 3+1, Ferenczi Balázs 1+0, Tölgyesi Attila 3+4, Pfeifer László 1+1, Korbély István 0+1, Németh Dani 1+2, Kóger Zoltán 1+2


A csapat B csapat

Fekete Ló "A" csapat Fekete Ló "B" csapat

A Nyugati-csoport állása a 4.játéknap után

hely csapat M GY D GK P
1. Fekete Ló F.E.Ajka "A" 10 9 1 0 71-36 19
2. Fekete Ló F.E.Ajka "B" 10 8 0 2 68-38 16
3. SZPK OB 10 4 0 6 66-60 8
4. Ivanics-Sárkánysziget 10 2 0 8 38-78 4
5. White Sharks "B" 10 1 1 8 37-70 3

További képek!


Hárman is az U19-es válogatottban
(az edőtábor elmaradt)

A Fekete Ló F.E.Ajka csapatának három játékosa is meghívást kapott az U19-es válogatott első összetartására. A körösszakáli edzőtáborozáson Kanczler Ádám, Balogh Bence és Tölgyesi Attila képviseli egyesületünket.Sikeres részvételt kívánunk nekik!

Balogh Bence Kanczler Ádám Tölgyesi Attila
Balogh Bence Kanczler Ádám Tölgyesi Attila



EDZŐMECCS
Veszprém Lizards - Lizards-Fekete Ló U19
2008.január 30. 2000
Veszprém, Munkacsarnok

Veszprém Lizards- Fekete Ló "B"
9-8


OBIII.
Nyugati-csoport
4.forduló
2008.01.13. Komárom

Ivanics-Sárkánysziget SE - SZPK OB
3-13 (0-2,3-6,0-5)        jegyzőkönyv

A forduló első meccsén átgázolt a pesti gárdán a komáromi úthenger. Galambos Tamás hosszú kihagyás után ismét pályára lépett, és 4+1-gyel bizonyított.

Fekete Ló F.E.Ajka "B" - White Sharks HC "B"
7-3 ( 3-1,3-0,1-2)       jegyzőkönyv

Fekete Ló "B": Kanczler Ádám- Balogh Bence, Németh Dániel, Orosz Adrián - Tölgyesi Attila, Cseh Róbert    csere: Korbely István, Bíró András, Vér Tamás, Ferenczi Balázs, Balogh Márton

Jónéhány hiányzó volt a "B" csapatból. Hartinger Zoltinak focimeccse volt, Fróman Balázs és Kóger Zoltán vizsgázott, Pfeifer Laci sérült, Orosz Krisztián ??? és Jákli Balázs síelt. Ennek ellenére jól kezdődött a mérkőzés, mert az első 20 percet követően már 3-1-re vezett a "B" csapat.
Balázs gól előtti pillanataItt érdemes megjegyezni, hogy Balogh Marci első OBIII-as meccsén pontot (kat) szerzett /1+1/ és Ferenczi Balázs is megszerezte első találatát az OBIII-ban. Az utolsó harmadban kicsik kiengedtek a "gyerekek",  de a győzelem egy percig sem forgott veszélyben.A múltkori fordulóhoz képest lényegesen tartalékosabban álltak ki a Cápák, és ez meg is látszott a teljesítményükön.
Pontok:Tölgyesi Attila 1+3, Balogh Bence 1+0, Cseh Róbert 1+0, Ferenczi Balázs 2+0, Balogh Márton 1+1, Korbely István 1+1

Fekete Ló F.E.Ajka "A" - SZPK OB
6-4 (2-1,2-2,2-1)       jegyzőkönyv

Fekete Ló "A": Antal György - Juhász Ervin, Földi Gábor, Móricz Vilmos- Liska Bálint, Földi András   csere: Gyurákovics István, Marton Krisztián, Marton Sándor, Hóbor Bálint, Paksa Milán

Az "öregek" azzal a tudattal léptek pályára, hogy ha nyernek, akkor már biztosan a rájátszás felső házának résztvevői. Csak Németh Péter nem tudott a csapattal tartani, de szerencsére hiányát kiherte a csapat. Már a mérkőzés eleján látszott, hogy a komáromiak revansra készülnek, és hazai pályán szeretnék első győzelmüket besöpörni a "Lovak" ellen. Az első mérkőzéshez képest annyi változás törtnént, hogy Galambos Tamást Türinger Józs váltotta a csatársorban.A Palánkdöngetők  két sorral, és az OBI-es gárdát is vezető Illés Lacival /természetesen edzői szerepkörben/álltak fel.
A kemény védekezésnek nem találtuk a kulcsát, és a 8.percben meg is szerezték a vezetést a hazaiak.
2-1 ide...19:57 Szerencsére a 15. percben Liska Bálint révén sikerült az egyenlítés, majd 19:54.nél egy Liska - Marton Krisztián összjátékot követően, már nálunk volt az előny.
A második harmadban 2 perc alatt visszavette a vezetést az SZPK, és 12 percig meg is tartotta a vezetést.
Ekkor egy szerencsés, de szabályos góllal egyenlítettünk. Egy szélrő beadott lábda Liska bálint lábáról /véletlenül/ pattant a kapuba. Egy perccel később viszont egy formás támadást követően ismét Bálint volt eredményes ,ezúttal egy távoli lövésből.
Az utolsó játékrészre is maradtak izgalmak, pedig Móricz Vili révén 6:50-nél már két gólos volt az előnyünk. 2 és fél perccel a vége előtt Türinger Józsi révén ismét egy gólra zárkóztak az SZPK-ok, de Marton Krisztián 18:35-nél eldöntötte a meccset.
A végig kemény, de sportszerű meccsen ismét sikerült legyőzni a komáromi gárdát, és a játékvezetés is nagyon korrekt volt. Marton Sanyi megszerezte első pontját a Fekete Ló színeiben.GRATULÁLUNK!
Pontok: Liska Bálint 3+1, Marton Krisztián 2+1, Móricz Vilmos 1+0, Marton Sándor 0+1,


Ivanics-Sárkánysziget SE - White Sharks HC "B"
11-3 ( 5-1,4-1,2-1)    jegyzőkönyv

A forduló egyik meglepetése, hogy a két pesti gárda összecsapásából az Ivanics-Sárkánysziget SE csapata került ki győztesen. Rozsenberszki Dávid 7 góllal vette ki részét a győzelemből. Hovanyec Tamás - a WS kapusa- mindkét meccsen szerzett pontot (0+1).

Fekete Ló F.E.Ajka "A" - Fekete Ló F.E.Ajka "B"
6-4 (3-1,0-1,3-2)      jegyzőkönyv

Fekete Ló "A": Antal György - Paksa Milán, Földi Gábor, Móricz Vilmos- Liska Bálint, Földi András   csere: Gyurákovics István, Marton Krisztián, Marton Sándor, Hóbor Bálint

Fekete Ló "B": Kanczler Ádám- Balogh Bence, Németh Dániel, Orosz Adrián - Tölgyesi Attila, Cseh Róbert    csere: Korbely István, Bíró András, Vér Tamás, Ferenczi Balázs, Balogh Márton

Igazi presztízsmeccs. Juhász Ervin a "B" csapatot dirigálta, így nem állt az "öregek" rendelkezésére.
A szokott módon kezdtek az a "vének", hiszen már 30, másodpercben hátrányba kerültek. Ferenczi Balázs ütött gólt, Cseh Robi passzából.
A kép mindent elárul Ettől kicsit észhez kaptak Andrónyi László "tanítványai", és Móricz, Marton K. és Liska góljaival 3-1-es előny szereztek. A kicsik nem igazán tudtak mit kezdeni a védekezéssel, és csak egy védelmi hibából sikerült a szípítés a II.harmadban ( 3-2).
Az utolsó 20 perc ismét izgalmasra sikeredett, mert hiába növelték előnyület  kétszer isa "nagyok" két gólra, mindig felzárkóztak a "kicsik". 5-4-nél lehozták a kapusukat, és bár megvoltak a helyzeteik, egy távoli lölvésből 19:31-nél Földi Andrés betalált, ezzel eldöntve a mérkőzést. Izgalmas, nyíltsisakos meccsen, a rutin győzedelmeskedett a fiatalság felett. Két érdekesség:
Liska Bálint mindkét meccsén pontot (és gólt szerzett) ezzel 34 meccsnyire büvült a sorozata (zsinórban pont és gól).2004.március 7-e óta minden OBIII-as meccsén pontot és gólt szerzett.
Tölgyesi Attila zsinórban 7. meccsén szerzett gólt, ezzel feljött az örökranglista 3.helyére, és a pontszerző sorozata immár 16.meccse tart, ezzel immár a 2.
Pontok: Földi András 1+0, Földi Gábor 1+0, Liska Bálint 1+2, Marton Krisztián 1+1, Paksa Milán 0+1, Móricz Vilmos 2+1 illetve Balogh Bence 0+1, Cseh Róbert 0+1, Tölgyesi Attila 2+0, Ferenczi Balázs 1+0, Német Dani 1+0


6-4

A tornáról készült többi kép!




ÉVZÁRÓ BULI A KORONA VENDÉGLŐBEN!


2007.december 21-én este 19 órától tartottuk évzáró bankettunkat a Korona Vendéglőben. A csapattagokon kívül szurkolók és szinpatizánsok is eljöttek a bulira.
Az elején Liska Bálint, elnök rövid prezentációban vázolta a 2007/2008-as szezon eddigi eseményeit, külön kitérve a pénzügyi oldalra és az eredményekre. Az idény első alkalommal a Fekete Ló "A" és "B" csapata vezeti az OBIII-nyugati-csoportjának tabelláját. A beszámolót követően három csapatban vetélkedőt rendeztünk (a három csk.: Juhász Ervin, Móricz Vilmos és Andrónyi László (Radó László). A vetélkedő kérdéseit itt megnézheted. A jó hangulatú kvíz után vacsorával, majd beszélgetéssel folytatódott az év utolsó "Feketelovas" eseménye.

A renitensek:)

További képek a galériában!


Riport a Klubrádióban! (mp3)


Tisztes helytállás a magyar bajnok ellen


Fekete Ló F.E.Ajka-Debreceni FSE  jegyzőkönyv
1-14 (0-4,0-5,1-5)
Ajka, 50 néző
Vezette: Apostol Ágnes, Monszpart Áron (6)

Fekete Ló: Hartinger Zoltán - Juhász Ervin, Marton Krisztián, Földi Gábor - Korbély István, Földi András    csere: Kóger Zoltán, Balogh bence, Németh Dániel, Cseh Róbert, Tölgyesi Attila, Móricz Vilmos, Fróman Balázs, Liska Bálint, Hóbor Bálint  edző: Radó László

Jelentős esemény történt a hétvégén az ajkai sportcsarnokban. Csapatunk az aktuális magyar bajnokot, a DFSE csapatát fogadta Magyar Kupa nyolcaddöntő mérkőzésen. Az előzetes tervek szerint a tisztes helytállás volt csapatunk célja, ami 12-15 gólos vereséget jelent. Mivel Paksa Milán nem ért ide Szombathelyről, kicsit át kellett variálni a három soros játékot. A válzozás csak annyi volt, hogy a 3.sorba mindig becserélt egy másik védő.
Bíztunk benne, hogy a 2-3-as védekezés, és a félpályára visszállás megnehezíti a bajnokcsapat dolgát. Nem így történt..egy aladott labdát követően már 1:12-nél gólt ütött Nagy László (0-1). Egy perccel később már meg is duplázták az előnyt a "cívisvárosiak" Tóth Gábor révén. Ezek után egy hosszabb gólcsend következett, sőt a 10. percben egy kontrát követően Bulátkó Kornélnak kellett kitornázni a rövid felsőből Liska Bálint lövését. A szünetig mér kétszer "köszöntek be" a vendégek, Duró Norbert, és Rédei Tamás révén.
A szünetben megvariáltuk a sorokat, és úgy gondoltuk, hogy ha tarjuk a harmadonkénti 4 kapott gólt, az egy nagyon tisztességes helytállás lesz.
Sajnos, 0:12-nél egy eladott labdát követően Nagy László 0-5-re módosította az eredményt. Ebben a 20 percben nem sikerült teljesíteni a "tervet", mert az 5. találatot követően még 4 alkalommal zörgették meg a vendégek Hartinger Zoltán kapuját.Sorrendben: Duró Norbert, Machlik Péter, Pazsák Csaba és Balogh János.
Sajnos, az utolsó játékrészt is rosszul kezdtük, hiszen már 10 másodperc elteltével húzáshoz készülődtek a csapatok. (0-10). Ezek után viszont megtört a jég, és 4:32 -nél Hóbor Bálint átadását Liska Bálint elemi erővel bombázta 10 méterről a debreceni kapuba...jó lenne ha ezt írhatnánk, de a szépítő gólunkat inkább az 1997-es magyar-finn találkozó sorsdöntő találatához hasonlítanám, mivel Hóbor Bálint badása, nem jutott el Liska Bálintig, hanem eléggé komikus módon a lábáról pattant a kapuba.Az egyébként érvénytelen találatot megadta a bírópáros (1-10).
Ezek után tovább próbálkoztunk a gólszerzéssel, de csak helyzetekig jutottunk.Ebben a 20 percben még 4x kellett Hartinger Zolinak maga mögé nyúlnia. Az utolsó másodpercben Móricz Vili indította Liska Bálintot, aki elhúzta a kapus mellett a labdát, de a kijővő kapuőr szabálytalankodott...de a büntető elmaradt.
Összességében elmondható, hogy a csapat tisztességesen helytállt a bajnok ellen. Az ellenfél nem csinált semmi különlegeset,csak rendkívül pontosan és gyorsan passzolt, és halálpontosan lőtt. Élmény volt nézni őket.
Pontszerzők: Liska Bálint 1+0, Hóbor Bálint 0+1 ill.
Nagy László (3+1), Balogh János (3+1), Pazsák Csaba (1+3), Duró Norbert (2+1), Tóth Gábor (1+2), Rédei Tamás (2+0), Machlik Péter (1+1), Kimák Ádám (0+2), Cseresznye Ádám (1+0)
Kiállítás: Móricz Vilmos 2' (207)



Terembérlés: 13.600 forint, a mérkőzés szervezése: 6 munkaóra, jegyzőkönyv-vezetés : 2000 forint...az élmény, hogy játszhatsz a magyar bajnok ellen:
MEGFIZETHETETLEN:)

További képek hamarosan a galériában!


FEKETE LÓ F.E.AJKA  - DEBRECENI FSE
Magyar-Kupa
Nyolcaddöntő
Ajka, 2007.november 24. 1230

Bízvást állíthatjuk, hogy sporttörténelmi pillanat elé nézünk. Négy évvel a megalakulásunk után, az aktuális magyar bajnokot fogadjuk városunkban. Bármilyen sportág esetében ez hatalmas  dolog, főként, hogy a két csapat között két osztálynyi különbség van.
Ez olyan, mint ha a Kézilabda Klub Ajka (NBII) a Pick Szegeddel, az FC Ajka (NBII) a Debrecennel játszana tétmeccset. Nézzük, mit tudunk a Debrecenről?
A debreceni fiatalok a 2004/2005-ös szezonban indultak el először felnőtt bajnokságban. A szezon végén az OBIII keleti-csoportjának harmadik helyén végeztek, de mivel több csapat nem vállalta a feljutást (Mi, Nagykanizsa, MAFC...), ők kerültek fel az OBII-be. Itt jegyezném meg, hogy ekkor még a Debrecen előtt jártunk, hiszen a szezon végén mi bajnoki aranyéremnek örülhettünk (Fekete Ló - Nagykanizsa 7-7).
A következő idényben robbantott a Debrecen, és vereség nélkül nyerték meg a II.osztályú bajnokságot, sőt a Magyar-Kupa döntőjéig meneteltek (Debrecen - ARES 4-11).
A tavalyi szezonban, az előzetes esélylatolgatások során a Debrecen neve nem merült fel, mint potenciális bajnokesélyes (OBI). Az első lépés az volt, amikor hazai pályán verték meg a végső győzelemre is esélyes SZPK alakulatát. Az alapszakasz végeztével a harmadik helyről várták a folytatást, és a II.helyezett komáromiakat ( és persze engem is:)))). A két győzelemig tartó párharcot hihetelen izgalmak során abszolválták, mégpedig úgy, hogy kétszer is "aranygóllalal" verték a Palánkdöngetőket.
A döntőben szinték aranygóllal gyűrték le, az esélyesebnek kikiáltott ARES/Top Floor csapatát.



(forrás:www.dfse.hu, saját emlékek)


OBIII
Nyugati-csoport
3.játéknap
2007.november 24.

A pénteki havazás kissé ráijesztett a szervezőkre, de végül is minden csapat gond nélkül megérkezett a "királynék városába". Az "A" csapatból az edző Andrónyi László és Pelikán Milán nem tudott a csapattal tartani. A "kicsiknél" több hiányzó is akadt az első meccsen, hiszen Korbély István dolgozott, Kóger Zoltán és Hartinger Zoltán focizott, míg Pfeifer Laci röplabdázott, ezért nem tudott a csapattal tartani.

White Sharks "B" - Fekete Ló F.E.Ajka "A" 
8-8 (0-4,5-1,3-3)   jegyzőkönyv

Fekete Ló "A":Antal György - Juhász Ervin, Földi Gábor, Paksa Milán - Liska Bálint, Móricz Vilmos     csere: Gyurákovics István, Földi András, Marton Krisztián, Marton Sándor, Hóbor Bálint   edző: Radó László

Már a bemelegítés során látszott, hogy jelentősen átalakult a "cápák"csapata, hiszen többen is IBK Cartoon Heroes fekete-piros melegítőjében jelentek meg. Mint később kiderült, azok igazoltak a White Sharks "B" csapatába,aki nem tudták vállalni az OBI-gyel járó utazásokat és hetenkénit elfoglaltságot. Az ellenfél több mint két sorral készült a visszavágásra.
Jól kezdődött a mérkőzés, hiszen egy rossz kapus kidobást követően Liska Bálint szerezte meg a labdát, majd lőtt nagy gólt a rövid felsőbe.4:23-nál Antal Gyuri kidobását Marton Krissztián értékesítette. Ez volt kapusunk pályafutásának 4. gólpassza. A harmad további részében még Liska Bálint és Németh Péter volt eredményes. Így 4-0-ás vezetéssel vonultunk pihenőre, és az sem zavarta a csapatot, hogy egy emberelőnyt kihasználatlanul hagytunk.
A második 20 perc elején szépítettek a Cápák. Pár perccel később Liska Bálint lépett ki a védők közül, és miután lerázta mindkét védőjét hátulról fellökték. Az egyértelmű büntetőt nem ítélték meg a játékvezetők. A 7.percben ismét gólt szerzett az ellenfél,melyre Radó László időkéréssel válaszolt. Két perccel később ismét három gól gülönbség volt a csapatoi között,de a  harmad második fele egyértelműen a "cápáké" volt,és távoli lövésekkel egalizálták az eredményt. Ebben az időszakban a kapusaink is gyengébb formát mutattak a megszokottnál.
Így az utolsó játékrészre tiszta lappal érkeztek a csapatok,és mindkét gárdának a győzelem megszerzése volt a cél.31 másodperccel a kezdő húzást követően először vezetett a White Sharks, melyet Németh Péter egalizált három perccel később. Sőt, 43:44-nél már 8-6-os White Sharks vezetést mutatott az eredményjelző.Ekkor kissé változtattunk a cseréléseken, és 55:15-nél egy lecsorgó labdából Liska Bálint szépített, majd két perccel később egy Földi András - Liska Bálint-Marton Krisztián háromszög végén Krisztián az üres kapuba passzolta a labdát.Az utolsó másfél percet mindkét csapat 4-4 fővel küzdötte végig,egy érdekes játékvezetői döntés következményeként.
Egy biztos, négy gólos előnyt nem lehet "eladni", de a vert helyzetből történő felállás a csapat tartását mutatja.
Pontok: Liska Bálint 4+2, Németh Péter 2+1, Marton Krisztián 2+1, Móricz Vilmos 0+1, Antal György 0+1
Kiállítás: Földi Gábor 2' (207)

Fekete Ló F.E.Ajka "B" - SZPK OB
9-4 (5-0,2-1,2-3)   jegyzőkönyv

Fekete Ló "B": Kanczler Ádám - Németh Dániel, Balogh Bence, Fróman Balázs - Cseh Róbert, Tölgyesi Attila     csere: Vér Tamás, Ferenczi Balázs, Jákli Balázs   edző: Juhász Ervin

Az erősen tartalékosan felálló fiatalok, 1:39 másodperc elteltével mág 3-0-ra vezettek, a két sorral érkező komáromiak ellen. Sőt a harmad további részében még két gólt szereztek,és lényegében eldöntötték a meccset. A maradék 40 perc már kiegyenlítettebb volt, de a győzelem egy percig sem forgott veszélyben. Tölgyesi Attila különösen elemében volt, hiszen 4+4-gyel zárta a mérkőzést.Négy gólpasszt utoljára Móricz Vilmos osztott ki 2006.12.19-én a Rudas ellen,és legalább 8 pontot utoljára Liska Bálint (6+5) és Földi András (5+4) szerzett, pont a "B" csapat ellen 2005.09.29-én.
Jákli Balázs bekerült a szűk elitbe, akik első bajnoki meccsükön pontot szereztek.
GRATULÁLUNK!


Fekete Ló F.E.Ajka "A" - Ivanics-Sárkánysziget SE
9-3 (4-0,2-1,3-2)    jegyzőkönyv

Fekete Ló "A":Antal György - Juhász Ervin, Földi Gábor, Paksa Milán - Liska Bálint, Móricz Vilmos     csere: Gyurákovics István, Földi András, Marton Krisztián, Marton Sándor, Hóbor Bálint   edző: Radó László

A pesti ellenfél az utolsó pillantaban érkezett meg, és a bemelegítés hiánya érződött is az első harmadban.Szép akciók végén szereztük a gólokat (sorrendben: Liska, Németh, Móricz, Földi A.). Különösen szép volt Pötty gólja, aki Gabcsi 20 méteres átadását a levegőből pöckölte a kapuba. A maradék két játékrészben már kiegyenlítettebb volt a játék képe,de a győzelem egy percig sem fordott veszélyben.
Pontok: Liska Bálint 2+2, Móricz Vilmos 1+1, Németh Péter 2+0, Földi András 3+1, Marton Krisztián 1+2, Földi Gábor 0+2

White Sharks  "B" - SZPK OB
5-7 (1-5,4-0,0-2)   jegyzőkönyv


Fekete Ló F.E.Ajka "B" - Ivanics-Sárkánysziget SE
7-2 (3-1,2-0,2-0)   jegyzőkönyv

Fekete Ló "B": Kanczler Ádám - Németh Dániel, Balogh Bence, Fróman Balázs - Cseh Róbert, Tölgyesi Attila     csere: Vér Tamás, Ferenczi Balázs, Jákli Balázs,Kóger Zoltán,Hartinger Zoltán, Korbély István   edző: Juhász Ervin

Három hiányzó is megérkezett az Ivanics elleni meccsre, és a fiúk sima győzelmet arattak.
Pontok:Tölgyesi Attila 2+2, Cseh Róbert 2+2, Balogh Bence 1+0, Kóger Zoltán 1+1, Korbély István 1+0


Összegzés

A Fekte Ló F.E.Ajka csapatának jól sikerült az őszi szezon, hiszen mindkét csapatunk megnyugtató előnnyel várja a januári folytatást. Az "A" csapatnak 6, a "B" csapatnak 7 pontot kell a három forduló során összegyűjteni a biztos továbbjutáshoz.
Végeztül néhány érdekesség:
Tölgyesi Attila: a 4+4-es teljesítményéről már beszéltünk. A 8 szerzett ponttal feljött az egyesületi ranglista 6.helyére, a legtöbb pont egy meccsen statisztikai rovatban.A négy gólpassza a ranglista 3.helyére elegendő. Attilának ez volt a 14.mérkőzése zsinórban,amikor is pontot szerzett,és ezzel Földi Andrist "taszította" le a dobogó legalsó fokáról.
Földi András:Az Ivanics elleni meccsen megszerezte 100. pontját a Fekete Ló színeiben.
Németh Péter: Az már biztos, hogy ez lesz a legeredményesebb szezonja, hiszen öt mérkőzés alatt 8+1-ig jutott, még az eddigi legjobb évada a 2004/2005-ös volt 6+2-vel.
Liska Bálint: Az Ivanics-Sárkánysziget  ellen megszerezte 100.gólját, 50.gólpasszát és 150. pontját a Fekete Ló színeiben. Nem szakadt meg két sorozata sem, hiszen 29. meccsén szerzett pontot, sőt gólt is.



A Nyugati-csoport őszi végeredménye

Hely csapat M GY D V GK P
1. Fekete Ló F.E.Ajka "A" 6 5 1 0 41-24 11
2. Fekete Ló F.E.Ajka "B" 6 5 0 1 34-21 10
3. SZPK OB 6 2 0 4 36-36 4
4. White Sharks "B" 6 1 1 4 24-38 3
5. Ivanics-Sárkánysziget SE 6 1 0 5 20-36 2




OBIII
Nyugati-csoport
3.játéknap
2007.november 24.


Egy héttel a hivatalos kiírást követő hétvégén Veszprémben lesz az OBIII. Nyugati-csoportjának 3.játéknapja. Mivel sem Komáromban,sem Pesten sem pedig Ajkán nem volt terem, így a megyeszékhelyre esett a választás. Mindkét ajkai gárdának a négy pont begyűjtése a cél!
Meccsek:

930      White Sharks „B” – Fekete Ló „A”

Mindenképpen szoros csata lesz,hiszen már az előző fordulóban is jobb formát mutattak a pesti cápák.Ettől függetlenül a győzelem megszerzése a cél.
1110    Fekete Ló „B” – SZPK OB

A meccs végeredménye nagyban attól függ, hogy mennyire tudna felpörögni a fiatalok.Nehéz mérkőzés vár, Juhász Ervin tanítványaira.

1240    Fekete Ló „A” – Ivanics-Sárkánysziget SE

Csak a győzelem az elfogadható,de vigyáznunk kell az ellenfél szélvészgyors csatáraival.

1420    SZPK OB – White Sharks „B”

1600    Ivanics-Sárkánysziget SE – Fekete Ló „B”

Győzni kell!




 
OB III
NYUGATI CSOPORT
2. játéknap

Újabb győzelmek a 2. játéknapon!

    Vasárnap, azaz október 14-én rendeztük meg újfent Ajkán az OB III Nyugati-csoportjának második játéknapját. Mindkét csapatunk csak egy mérkőzést játszott, ugyanis az első mérkőzést egymás ellen játszottuk volna, azonban különböző okok miatt a meccset későbbre kellett halasztani.
    Az "B" csapat kezdte először a "szereplést", és nem kellett csalódni, eddigi három mérkőzésükön nem tudták megállítani őket. Azzal a White Sharks "B"-vel játszottak, akik az első játéknapon az "A" csapattól kaptak ki 7-2-re, valamint az SZPK OB is méretes, 11-2-es verést mért rájuk. "B" csapatunk jól kezdte a mérkőzést, és Korbély István két szép góljával (az egyik "buzizós" volt :)) már a 9. percre 2-0-ás vezetésre tett szert. Azonban még a harmad vége előtt fél perccel szépített az ellenfél, így 2-1-el vonultak pihenőre a csapatok. A második harmadban is próbálták a fiúk uralni a játékot, támadásaik először rögtön a harmad elején (3:36-nál), majd tíz perccel később (13:57-nél) vezettek eredményre, a gólokat sorrendben Németh Dániel és Tölgyesi Attila szerezték. A cápák azonban ismét a harmad végén (19:07) szépítettek. 4-2. Az utolsó harmad elejét elaludták a srácok, 1:29 után már 4-3-at mutatott az eredményjelző (végre mutatta, ugyanis működött az eredményjelző...). Szorossá alakult tehát megint az eredmény, főleg, hogy a harmad közepén emberelőnyben is játszhattak a cápák. Gólt azonban már egyik csapat sem tudott ütni, így maradt a szoros 4-3-as végeredmény, és továbbra is 100%-an várja a "B" csapat az "A" csapat elleni rangadót.


Fekete Ló F.E. Ajka "B" - White Sharks "B"
4-3 (2-1,2-1,0-1)    jegyzőkönyv

Ajkai pontszerzők: Korbély István 2+0, Tölgyesi Attila 1+0, Németh Dániel 1+0, Kóger Zoltán 0+1, Fróman Balázs 0+1


    A mérkőzés után rögtön következett az "A" csapat meccse, az erre a szezonra megerősödő SZPK Old Boys ellen. Az első harmadot jól kezdte a csapat, már 1:17 után vezettünk: Liska Bálint passzolt, Földi András pedig fonákkal továbbította a labdát a hálóba. Azonban  a narancsosok hamar egyenlítettek (5:15-nél). Ezután voltak szép támadások, a csatárok jól játszottak, hátul pedig jól "szűrtünk". Az SZPK a saját térfelén labdátvesztett, és most Földi András passzolt, Bálint pedig gólt lőtt. A harmad hajrájához érve Juhász Ervin adta a labdát Földi Andrisnak, aki gondolt egyet és előtte a hosszú sarok irányába, a kapus már csak bele tudott érni, hárítani azonban nem. A hajrában pedig Marton Krisztián viharzott el a bal szélen, centerezése utat talált a védő és a kapus között, Paksa Milánnak pedig már könnyű dolga volt, így kialakult az első harmad 4-1-es eredménye. A második és a harmadik harmadban azonban már nem ment olyan jól a játék. Ugyan 5 perccel a kezdés után Paksa Milán elhúzott a bal szélen, ő is jól centerezett, Földi András pedig beemelte a rövid felsőbe a labdát. Ezzel már 5-1 volt. Két perccel később megint szépítettek a komáromiak, majd a 11. percben végén egy szép támadás eredménye egy újabb gól lett: Liska és Földi voltak a főszereplők. Egy perccel később egy kiállítást rögtön kihasználtak a narancsosok, majd egy perccel később újabb gólt szereztek. Nem igazán ment ekkor a csapatnak. 6-4. A második harmad végén mi kaptunk egy emberelőnyt, amit sikerült kihasználni, Marton Krisztián bevágta Juhász Ervin passzát. 7-4. Az utolsó harmadban továbbra sem "szárnyalt" csapatunk, gólt csak az ellenfél szerzett a harmad felénél. Egy időkéréssel próbáltuk meg helyrerázni a csapatjátékot, azonban gólt már nem ütöttünk, de nem is kaptunk. 7-5 lett a vége, bár az első harmad után nem számítottunk a visszaesésre.


SZPK Old Boys - Fekete Ló F.E. Ajka "A"
5-7 (1-4,3-3,1-0)        
jegyzőkönyv

Ajkai pontszerzők: Földi András 3+2, Liska Bálint 2+1, Paksa Milán 1+1, Marton Krisztián 1+1, Juhász Ervin 0+2

SZPK Old Boys - Ivanics-Sárkánysziget SE
3-5 (3-2,0-2,0-1)        jegyzőkönyv


 Ivanics-Sárkánysziget SE - White Sharks "B"

1-4 (1-1,0-3,0-0)     jegyzőkönyv

2007.10.19.

    Fekete Ló F.E.Ajka "A" - Fekete Ló F.E.Ajka "B"
2-1 (2-0,0-1,0-0)        
jegyzőkönyv

Igazi rangadó volt. Az "A" csapat korábbi 15-20 gólos győzlmei után eljött az idő,amikor a mérkőzés esélyese a "B" csapat volt. A "B" csapatnál csak Fróman Balázs hiányzott, míg az "öregek" Pelikán Milán, Hóbor Bálint, Németh Péter és a "B"csapatot dirigáló Juhász Ervin nélkül léptek pályára. Az "öregek"taktikája a védekezésre épült. A meccs az "A" csapatnak indult jobban, hiszen már az első percben a kiállítás sorsára jutott Kóger Zoltán, de az előny kihasználtlanul maradt.  A 10.percben Liska Bálint vitte keresztbe a labdát az ellenfél térfelén,majd 10 méterről lövésre szánta el magát. A labda Hartinger Zoltán feje fölött, a háló átszakítva (valójában pont ott volt lyukas a háló:)) jutott a játéktéren kívüre. A játékvezetők beütést ítéltek,de rendkívül sportszerűen Juhász Ervin jelezte, hogy a labda bent volt. Nem sokat változott a játék képe, a "B" csapat támadott, és ha át is jutottak a védőfalon, rendkívül jó napot kifogó Antal György keze közt haltak el a lövések. A harmad végén egy szokásos kontrát követően Liska Bálint értékesítette Móricz Vilmos átadását. A következő 20 percben is a "B" csapat birtokolta többet a labdát,de pecchükre a csereként beállt Gyurákovics István is pazar formában védett. Ennek ellenére egy védelmi hibát követően Tölgyesi Attila szépített.
Az utolsó 20 percre mindent egy lapra feltéve támadtak a "kicsik",de gólt nem sikerült szerezniük,annak ellenére,hogy 3 perccel e vége előtt emberelőnybe kerültek. Az "A" csapat a jó kapusteljesítménynek, a jó edzői utasításoknak és az alázatos védekezésnek köszönhette sikerét.

Fekete Ló "A": Antal György- Paksa Milán, Móricz Vilmos, Földi Gábor - Liska Bálint, Földi András      csere: Marton Sándor, Marton Krisztián, Gyurákovics István   edző:Andrónyi László

Fekete Ló "B": Hartinger Zoltán - Kóger Zoltán, Balogh Bence, Németh Dániel-Tölgyesi Attila, Cseh Róbert    csere:Kanczler Ádám , Ferenczi Balázs, Vér Tamás, Éder Szilveszter, Orosz Adrián, Orosz Krisztián, Korbély István, Pfeifer László

Pontok: Liska Bálint 2+0, Móricz Vilmos 0+1 ill. Tölgyesi Attila 1+0
Kiállítás: Móricz Vilmos 2' ill. Kóger Zoltán 2'
Jók: az egész csapat ill. Kóger Zoltán


TABELLA A 2.JÁTÉKNAP UTÁN 

Hely csapat M GY D V GK P
1. Fekete Ló F.E.Ajka "A" 4 4 0 0 24-13 8
2. Fekete Ló F.E.Ajka "B" 4 3 0 1 19-15 6
3. SZPK OB 4 1 0 3 25-22 2
4. Ivanics-Sárkánsziget SE 4 1 0 3 15-21 2
5. White Sharks "B" 4 1 0 3 11-23 2
  

OBIII- 1.forduló
Ajka, 2007.szeptember 30.
Jól kezdtünk az OB III-ban!


    A hétvégén az OB III-ban is megkezdődtek a bajnoki összecsapások, az első fordulót rögtön Ajkán rendeztük meg. A Fekete Ló mindkét csapata jól kezdett, és minden meccsünket megnyertük!
    Kezdjük az "A" csapat szereplésével. Az első meccset az "A" csapat játszotta, az ellenfél pedig a White Sharks "B" csapata volt. A cápák nem jelentek meg túl sok játékossal, mindössze egy cseréjük volt, mi pedig majdnem két sort is ki tudtunk állítani, 3 cserénk volt. A mérkőzés jól kezdődött, rögtön a 24-dik másodpercben gólt szereztünk, Földi Andris a sarokból visszatett labdáját vágta a kapuba Liska Bálint. 1-0. Még 5 perc sem telt el a meccsből és máris 2-0-át mutatott volna az eredményjelző, de sajnos ezen a vasárnapon sem akart nekünk működni, úgy látszik nincs szerencsénk vele. A lényeg, hogy Marton Krisztián passzát Földi András váltotta gólra: 2-0. A harmad vége felé Németh Péter egy egyéni akciót követően betalált: 3-0 az első harmadban. A második harmadról sok jót nem lehet elmondani, a jó első harmadot egy harmatgyenge második követte, melyben csak az ellenfél talált a kapuba, míg mi helyzetek sorát hagytuk ki. 3-1. A harmadik harmad elején jött a "hidegzuhany", 3-2-re feljött az ellenfél, és még másfél perc sem telt el. Jöttek a helyzetek, és jó párat sikerült is még gólra váltanunk, így vált biztossá az eredmény. A gólokat sorra Földi András, Liska Bálint, Németh Péter szerezték, az első meccsen tehát 7-2-es győzelem született, de lehetett volna nagyobb arányú is a vége.
A mérkőzéseket a veszprémi Tóth Péter és Török András vezette, köszönjük közreműködésüket, jól vezették a meccseket.


Fekete Ló F.E. Ajka "A" - White Sharks "B"
7-2 (3-0,0-1,4-1)  jegyzőkönyv

Ajkai pontszerzők: Földi András 3+1, Liska Bálint 2+1, Németh Péter 2+0, Marton Krisztián 0+2


    A második meccset a pesti Ivanics-Sárkánysziget SE csapatával játszottuk, akikről csak annyit tudtunk, hogy a Siketek csapatából váltak ki. Csapatunkba megérkezett Móricz Vili is, aki spanyolból :) ért haza és jött ki a meccsre, valamint Paksa Milán is játékra jelentkezett. A meccs elején ismét mi kerültünk előnybe, Liska Bálint lőtt gólt Juhász Ervin passzából. Az ellenfél ezt két perc múlva egalizálta. 1-1. A harmad 15-dik percében újra Juhász Ervin passzolt, Móricz Vili pedig szép gólt lőtt. Azonban nem úsztuk meg kapott gól nélkül, 20 másodperccel a vége előtt egyenlítettek a fővárosiak. A második harmadban fokozatosan húztunk el az ellenféltől, előbb Liska Bálint szerzett újra vezetést egyéni akcióból, majd Németh Péter szerzett gólt Bálint passzából, végül pedig Vili adott gólpasszt Bálintnak. 5-2. A harmadot az elsőhöz hasonlóan zártuk, most 24 másodperccel a harmadzáró sípszó előtt szépített a Sárkánysziget. 5-3 két harmad után. Az utolsó harmadban 3 perc alatt két gólt szereztünk az elején, Németh Péter és Móricz Vilmos lőttek gólt. Az ellenfél ezután feljött két gólra: 7-5. Kevesebb mint 5 perccel a vége előtt Móricz Vili meglőtte a harmadik gólját is, 8-5. Több gól nem esett, vagyis a második meccsünket is hoztuk.


Ivanics-Sárkánysziget SE - Fekete Ló F.E. Ajka "A"
5-8 (2-2,1-3,2-3)  jegyzőkönyv

Ajkai pontszerzők: Móricz Vilmos 3+2, Liska Bálint 3+2, Németh Péter 2+0, Juhász Ervin 0+2


    A "B" csapat első meccsét rögtön a megerősödött SZPK Old Boys ellen vívta, tehát jó meccsre lehetett számítani. Megnyugatót előnyre tettek szert mieink, jó 24 perc után már 3-0 is vezettek. A komáromiak azonban folyamatosan kapaszkodtak fel a jól játszó "B" csapatra, és a sok gólt hozó (8) harmadik harmad hajrájában ki is egyenlítettek. Egy perc se volt hátra, mikor Cseh Róbert révén újra vezetett a Fekete Ló. Az izgalmas utolsó másodpercekre lehozták a kapust a pontszerzés reményében a narancsosok, de elveszítették a labdát és Cseh Róbert a kapuig gyalogolt vele. 8-6-ra nyert tehát a "B" csapat. Második meccsén is hasonlóan alakult a forgatókönyv, nagyobb előny után szorossá alakult a végeredmény: az Ivanics-Sárkánysziget ellen 6-4-re nyertek.


SZPK Old Boys - Fekete Ló F.E. Ajka "B"
6-8 (0-2,2-2,4-4)  
jegyzőkönyv

Ajkai pontszerzők: Orosz Krisztián 2+2, Cseh Róbert 2+0, Fróman Balázs 2+0, Németh Dániel 1+0, Korbély István 0+1, Tölgyesi Attila 0+1


Fekete Ló F.E. Ajka "B" - Ivanics-Sárkánysziget SE
6-4 (3-0,2-2,1-2)  jegyzőkönyv

Ajkai pontszerzők: Cseh Róbert 3+1, Tölgyesi Attila 3+1, Kóger Zoltán 0+2, Balogh Bence 0+1


  White Sharks "B" - SZPK Old Boys 
2-11 (0-5, 2-3,0-3)  jegyzőkönyv

    Az első fordulót követően már csak a Fekete Ló két csapata 100%-os, a "B" csapat csak rosszabb gólaránya miatt szorul a második helyre. A következő fordulóban már összecsap a két csapat, tehát igazi házi rangadóval indul majd az OB III második fordulója, melyet ismét Ajkán rendezünk meg október közepén.


 

Hely    csapatnév                            mérk.      GY.      D.   V.      gólk.                     pont

1.      Fekete Ló F.E.Ajka „A”                      2       2       0       0     15-7              4

2.      Fekete Ló F.E.Ajka „B”                     2       2       0       0   14-10              4

3.      SZPK OB                                        2       1       0       1   17-10             2

4.      Ivanics-Sárkánysziget SE                  2       0       0       2     9-14             0

5.      White Sharks „B”                             2       0       0       2     4-18              0




2007.szeptember 12. 2000
Edzőmeccs Veszprémben
Veszprém Lizards - Fekete Ló F.E.Ajka
9-3
Fekete Ló: Hartinger Zoltán - Németh Dániel, Balogh Bence, Földi András - Cseh Róbert, Tölgyesi Attila    csere: Korbely István, Vér Tamás, Fejes Kornél, Éder Szilveszter

pontok: Cseh Róbert 0+2, Tölgyesi Attila 2+1, Földi András 1+0



Legjobb 16 között a Fekete Ló

2007.szeptember 8. (szombat) 1300 - Építők-csarnok

SIKETEK SC - FEKETE LÓ F.E.AJKA
4-11 ( 0-1,1-2,3-8)    jegyzőkönyv


Fekete Ló: Hartinger Zoltán - Balogh Bence, Németh Dániel, Kóger Zoltán, Cseh Róbert, Tölgyesi Attila        csere: Juhász Ervin, Paksa Milán, Korbély István, Földi András, Marton Krisztián, Liska Bálint
 
pontok:
Liska Bálint 4+0, Marton Krisztián 1+1, Földi András 1+1, Korbély István 2+1, Paksa Milán 0+1, Cseh Róbert 1+2, Tölgyesi Attila 1+0, Balogh Bence 1+0, Németh Dániel 0+1

Végre időben értünk oda, így a palánkpakoláson és a terem felmosásán kívül még közös bemelegítésre is jutott idő.
Mivel két csapatból "gyúrtuk" össze a gárdát, ezért egy "A és egy "B" sor vette fel a küzdelmet a pesti csapat ellen. Az első percek a technikai hibák jegyében teltek el. A 7.percben Paksa Milán 10 méterről lövésre szánta el magát, és a kapu elé érkező labdába Liska Bálint beleért ( 1-0). A harmad további részében is voltak helyzeteink , de gólt nem sikerült szerezni.
A második 20 perc is hasonlóan kezdődött, de sorra maradtak ki a ziccerek. Az 5. percben Marton Krisztián szerzett labdát, és a ziccert higgadtan értékesítette. (2-0). Nem sokkkal később a védők hibáztak nagyokat,és az ellenfél szépített. (2-1). A harmadot Korbély István góljával még is kétgólos előnnyel zártuk.
Az utolsó játékrészben végre mind a két sor jól játszott, és sorra szerezte a csapat a gólokat. Igaz, 6-4-nél két gólra feljött az ellenfél, utána már csak mi szereztünk gólokat.
Ezzel a győzelemmel, először jutottunk a legjobb 16 közé, ahol a DFSE csapatát fogadjuk 2007.november 24-én 1230-kor Ajkán.




MAGYAR KUPA
Legjobb 16 közé jutásért

2007.szeptember 8-án 1300 órakor az Építők-csarnokban a Fekete Ló F.E.Ajka csapata a SIKETEK SC-vel játszik MK mérkőzést. Több szempontból is érdekese lesz a mérkőzés:
- sosem játszottunk még úgy idegenben, hogy nem mi lettünk volna a pályaválasztók (az SZPK ellen lemondtunk a joginkról)
- ebben a kiírásban már vegyes csapattal indul a Fekete Ló, tehát a "B" csapatból is lehetőséget kapnak a játékosok.
Sajnos, nem a legerősebb összeállításban tud pályára lépni a csapat. Többen egyéb elfoglaltság, illetve esküvő miatt nem tudnak pályára lépni.
Gyurákovics Istvánnak ez úton is kívánunk sok boldogságot a házasélethez!
Az utazó keret: Hartinger Zoltán-Cseh Róbert, Balogh Bence, Németh Dániel, Kóger Zoltán, Korbély István, Paksa Milán, Juhász Ervin, Marton Krisztián, Földi András és Liska Bálint.
Esetleges győzelmünk esetén a magyar bajnok DFSE csapata látogatna Ajkára!


EDZŐMECCS

Sportcsarnok, 2007.08.28.

A hosszú nyári szünetet követően az A és a B csapat egy edzőmeccsel próbált ráhangolódni az új szezonra. Az "A" csapat  augusztus közepe óta három alkalommal edzett, ebből két edzés inkább erőnléti jellegű volt. A csapat új igazolása - Marton Sándor-is a csapattal tartott . Az idei esztendőben nem számíthatunk Radó László szolgálataira, aki még a bajnoki döntőn szenvedett keresztszalag-szakadást. Mania Norbert pedig Írországban vállalt munkát, így kihagyja ezt a szezont.
A "B" gárda hétfő óta - Juhász Ervin - vezetésével elkezdte a felkészülést. Négy friss igazolása is van a csapatnak. Vér Tamás, Rajmon Dániel, Ferenczi Balázs és Éder Szilveszter. A csapat nem titkolt célja a rájátszás felső házába való jutás.
A 3x20 perces meccset a "B" csapat kezdte jobban és két gyors góllal meglepte az "öregeket".Az "A" csapat kapuját ezúttal Móricz Vilmos védte, mivel egyik kapusunk sem tudott eljönni, vagy sérüléssel bajlódik. A sok technikai hibával tarkított meccsen egészen a harmadik harmad közepéig a "B" csapat vezett,de a végére elfáradó "kicsiket" utolérték a "nagyok", és csak egy szerencsétlen öngól miatt lett döntetlen.

FEKETE LÓ "A" - FEKETE LÓ "B"
9-9 ( 1-3,4-3,4-3)

Vezette: Radó László:
Fekete Ló "A": Móricz Vilmos - Paksa Milán, Földi Gábor, Földi András, Marton Sándor-Marton Krisztián     csere: Németh Péter, Liska Bálint

Fekete Ló "B": Kanczler Ádám -Németh Dániel- Fróman Balázs, Cseh Róbert, Tölgyesi Attila, Korbély István   csere: Vér Tamás, Ferenczi Balázs, Éder Szilveszter,Pfeifer László

I.harmad
Cseh Róbert (Tölgyesi Attila)                   0-1
Tölgyesi Attila (Németh Dániel)                0-2
Liska Bálint (Marton Sándor)                   1-2
Tölgyesi Attila (e.a)                              1-3

II.harmad
Liska Bálint (Marton Krisztián)               2-3
Cseh Róbert (e.a)                                2-4
Korbély István (Tölgyesi Attila)               2-5
Liska Bálint (Paksa Milán)                       3-5
Éder Szilvesztr (Cseh Róbert)                 3-6
Ferenczi Balázs (öngól)                           4-6
Németh Péter (Marton Krisztián)           5-6

III.harmad
Tölgyesi Attila (Cseh Róbert )                5-7
Liska Bálint (Marton Krisztián)               6-7
Liska Bálint (e.a)                                      7-7
Földi András (Marton Krisztián)             8-7
Fróman Balázs (Vér Tamás)                    8-8
Paksa Milán (Marton Krisztián)               9-8
Liska Bálint (öngól)                                9-9



Letölthető anyagok!!!

2007.augusztus 1-től érvényes szabálykönyv!!!


VERSENYKÍRÁSOK:

 OBI férfi (2007-2008), OBI női (2007-2008), OBII, Utánpótlás bajnokság, Magyar Kupa (férfi) , Magyar Kupa (női),Versenyszabályzat, Versenynaptár

OBIII

Versenykiírás a 2007-2008-as szezonra. Megtörtént a csoportbeosztás és kész van egész évre a sorsolás is.

A Fekete Ló F.E.Ajka csapatának következő meccsei:

2007.augusztus 26  . (vasárnap). - Palánkavató -kupa Komáromban.
2007.szeptember 8-9.                     - Magya Kupa a Siketek SC ellen Pesten
2007.szeptember 29-30.                 - OBIII 1.forduló